Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Látogatók (The Recall)

2020. február 23. - mazur51

Mivel kedvelem Wesley Snipes-t, annak ellenére, hogy jó ideje nem láttam tőle igazán fogyasztható filmet, úgy döntöttem adok egy esélyt ennek az inváziós történetnek. Sajnos nagyon nem kellett volna, illetve pontosítanám, mert nem Snipes-al volt bajom, ő volt az egyetlen oka annak, hogy egyáltalán megnéztem ezt az elsőre sem túl biztató filmet.

A sztori faék egyszerűségű, úgy indul mint akármelyik sablon horror szokott. Adva van egy kis fiatal társaság, akik hétvégére leruccannak a messzi faházba a tóhoz, a szórakozás minden formáját kipróbálva. Aztán az egyikük a saját hibájából és persze előítéletéből kiindulva bajba sodorja magát és összetalálkozik a militarista erdei férfival - akit Snipes alakít. Ám ezután még nincs vége, pofátlanul bemennek a házába, ami messziről is látszik, hogy nem lakatlan és ki vannak akadva, hogy ezek után a férfi elkezdi piszkálni őket. De nem lesz vérengzés a dologból, hiszen emberünk az időközben földre szállt idegenekkel veszi fel inkább a harcot, nem is törődve a kis csapat megfogyatkozásával, egészen addig amíg újra beléjük nem botlik a saját csapdája miatt. Ekkor végre kiderül, hogy a férfi korábban már összetalálkozott az idegenekkel és megjelölték, ám most nem hagyja, hogy újra elrabolják. Itt kapunk egy egész jó kis evolúciós mesét, ami még érdekes is. De aztán a mesének vége és folytatódik a menekülés.

Na már most bár spoileres lett a leírás, akkor sem baj, mert annyira kiszámítható az egész, hogy az már fájó. Illetve maga a film fájóan rossz. A cselekmény nagyon gyenge, a színészi játék egyszerűen csapnivaló és a karakterek leginkább idegesítően viselkednek. Még akkor is jobban tetszett volna, ha valóban horror lett volna, ahol az erdei manus levadássza a cseppet sem szimpatikus fiatalokat.

A főszereplőnek szánt Charlie olyan szinten ellenszenves, hogy az már már dühítő. Snipes karaktere nem olyan mint lenni szokott, itt nemigen verekszik és a halált sem egy golyóval osztja, szerintem erre a szerepre teljesen felesleges volt leszerződtetni, dehát a pénz az kell neki.

Akció nem nagyon van, izgulni nem lehet, mert kiszámítható, a látvány nagyon gyenge, a sci-fi vonal megérne egy misét jobb körítéssel és a befejezés is egész érdekes megoldás volt, igazából onnan lehetett volna egy normálisabb filmet leforgatni olyan X-menes vonalon akár.

Személyes véleményem, hogy a Látogatók még egy megnézést sem ér meg.  De aki szeretné, az persze nézze meg, nekem úgy is hatalmas csalódás volt, hogy semmit sem vártam tőle. 

Ennyi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9216243980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása