Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Az újrakezdés (The Do-Over)

2020. január 23. - mazur51

Egy évre rá, hogy a Nevetséges hatost elkészítette Adam Sandler megpróbálkozott egy akció-vígjátékkal.  Az újrakezdés viszonylag jól kezdődik, kicsit hasonlított is a Központ Hírszerzés elejére, szerencsére azonban nem azt a receptet követte.

A történet szerint Max és Charlie a két gyerekkori barát az osztálytalálkozójukon újra összefutnak és beszédbe elegyednek. Kiderül, hogy Charlie élete unalmas, a felesége túl sok időt tölt az exével, a nevelt gyermekei rendszeresen megalázzák és a munkahelye is egy boltban lévő bank, ami inkább a bolt része. Mindeközben Max teljesítette az álmát, FBI ügynök lett és azt tesz amit csak akar. Ketten elmennek hajókázni ami egy ideig jól is megy, majd Charlie egy ágyban ébred, ahol Max elmondja, hogy mindketten meghaltak és újrakezdhetik az életüket. Mindehhez két holttestet használt, amit a hullaházból szerzett és akik duskálnak a pénzben, szóval a pénz is az övék. Hab a tortán pedig, hogy Max bevallja, nem is vitte semmire.

A film innen arra koncentrál, hogy megpróbálják kideríteni, hogy ki ölte meg a két fickót és, hogy ki vadászik rájuk. Ehhez segítségül hívják az egyik hulla özvegyét. Nem is hangzik annyira rosszul igaz? Pedig az. Jobban mondva nem lett annyira jó film, de még valamennyire nézhető. Az olyan részek, ahol egy zacsit lóbálnak a gyanútlan néző képébe, kimondottan el tudnak riasztani és sajnos voltak benne ilyen felnőttesebb poénok. Ennek ellenére is voltak jó pontjai a filmnek.

A karakterek egész jól lettek megírva, jobban mondva a mellékszereplők főleg. Maxről szinte majdnem a végére derül csak ki, hogy kicsoda és hogy mit akar és az az igazság, hogy ezt egy borzasztó kihagyott ziccernek tartom és nem illik a film addigi szellemiségéhez. Az özvegyről végig sejteni, hogy rosszban sántikál, de a végén a csajbunyó kifejezetten erősre sikerült és úgy amblokk az akciókkal minden rendben volt. A vágások, az operatőri munka kifogástalan, a zene jól beleillik és mindkét nem megkapja magának a különböző fedetlen testrészeket - már amennyiben ez valakinek fontos lenne, nekem nem tett hozzá a történethez sem a logó tarsoly, sem a kivillantott szilikonos mellek látványa. Gondolom ez arra kellett, hogy nagyobb korhatár besorolást tudjanak kérni.

A jó és rossz tulajdonságokkal együtt is meg kell jegyeznem, hogy a filmnek van szíve. Van benne üzenet és néhol élvezhetőre is sikerült. Ha nem rontják el a feleslegesen durva poénokkal, akkor sokkal jobb is lehetett volna, így viszont csak egyszer nézős lett. De ha másért nem is, akkor a langaléta tornász bérgyilkos miatt érdemes megnézni.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr416243864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása