Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Múlt karácsony (Last Christmas)

2020. január 22. - mazur51

Emilia Clarke első játékfilmje egy olyan mozi volt, ahol a múzeumban kiállított dinoszaurusz csontvázak életre keltek és terrorizálták a népeket. Egy évre rá, megkapta a karrierje szempontjából jelentős előrelépést biztosító Daenerys Targaryen szerepét, a Trónok harca - ma már kultikus - című HBO sorozatban. Időnként megpróbált kitörni a sárkányok anyjának szerepéből és ezalatt a 10 év alatt játszott drámában, romantikus filmben , sőt még thrillerben, sci-fiben és akciófilmben is.  Igen széles palettán mozog, de időről-időre visszatér a románchoz és szerintem ez nagyon is jól áll neki.

Az utolsó karácsony a Mielőtt megismertelek stílusában játszódik, csak itt most a hölgy az, aki önpusztító életet él és ahogy az említett filmnél, úgy itt is meghúzódik egy mélyebb és erősebb drámai vonal. Sőt, ha pontos akarok lenni, a film műfaja nem romantikus vígjáték - ahogy a port.hu írja - , hanem inkább dráma. Van benne romantika és szépen is van bemutatva, de a mű erejét nem ez adja. A karakterek komplexitása, a sorsaik sokszor nehéz mivolta és az egymáshoz fűződő kapcsolata adja a történet lényegét. Nem csak Kate életébe kapunk betekintést, hanem mindazokéba akikkel kapcsolatot ápol, legyen az rokon, régi barát, munkaadó, vagy csak egy részeg hajléktalan aki szeret énekelni.

Igazi karácsonyi mozi ez, ami nem a habos-babos és csilli-villi kinézetével akar hódítani. A karácsony fontosságát azzal hirdeti, ami a lényeg. És ez a szeretet. Szeresd a másikat és szeresd magadat, sose szűnj meg küzdeni magadért és a többiekért, hiszen "az élet csodaszép". Ez az üzenet nem is lehetne aktuálisabb a mai világban, így igazából mindenkinek szól ez a film.  (Ahogy a zenéje is, ami George Michael rajongóknak kötelező. )

A színészek, a hangulat, a történet sem volt elég azonban ahhoz, hogy ne tűnjön fel néhol a forgatókönyv gyengesége. De ez már csak szőrszál hasogatás a részemről. Ugyan közel sem hibátlan alkotás, de bőven a nézhető kategória és ami a lényeg, van szíve.

Az én véleményem az, hogy bár nem lesz belőle olyan klasszikus mint az Igazából szerelem, azért időről-időre karácsonykor elő fog kerülni.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4116243810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása