Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Gyagyás gyilkosság (Murder Mystery)

2020. január 22. - mazur51

Az utóbbi időben nézett Adam Sandler filmek közül talán ezen tudtam a legjobban szórakozni, méghozzá úgy, hogy nem kimondottan vagyok oda Sandlerért, annak ellenére, hogy azért volt pár számomra is élvezhető filmje - ezek leginkább a kilencvenes évekből vannak mondjuk. A legjobb filmjei szerintem azok, amelyekben egy partnerrel osztozik a vásznon. Ilyen kollaboráció volt pl Drew Barrymore-al és Jennifer Anistonnal is többek között. Most utóbbival próbálta megismételni a Kellékfeleség sikerét, kicsit közepesebb eredménnyel. Igen a Gyagyás gyilkosság (Murder Mystery) szórakoztató lett, de azért ott van az a de. A legnagyobb negatívuma a produkciónak éppen a főszereplő párosban rejlik. Sandler és Aniston játéka valami elképesztően unalmas lett, mintha nem is akarták volna az egészet. Mindketten a bevált figuráikat próbálták hozni, ám nagyon kevés sikerrel. Élettelen és vontatott játékuk sokat rontott a hangulaton, így amikor csak ketten voltak a képben, akkor a film is leült.

Ám - és itt jönnek a pozitívumok - a többi már elég volt egy kiadós krimi-vígjátékhoz, ami inkább megmosolyogtató volt, mint térdcsapkodóan nevetséges.  A multimilliomosok világa továbbra is vonzó a szemnek, a csodás tengerpartok, Monaco, az autóversenyzés, a luxusjachtok és bárral felszerelt repülőgépek mind rengeteget adnak hozzá a hangulathoz. Élmény elveszni ebben a világban, még a hazugságokkal és intrikákkal együtt is és, ahogy Mrs. Spitz meg is jegyzi, "szó szerint belecsöppentünk egy TMZ sztoriba".

Ennek a világnak a lakói itt viszont csöppet sem ellenszenvesek, inkább jó nézni sokszinűségüket. Van itt csilliárdos vén kecske, kövér testőr, afrikai tábornok,  maharadzsa, autóversenyző, színésznő, iszákos vikomt, japán síoktatónő, dörzsölt francia nyomozó és megannyi érdekes, illetve mulatságos karakter. Ami azt illeti, nem is biztos, hogy Sandlerék voltak a gyengék, az is lehet, hogy a Függetlenség napja 2-t is leszkriptelő James Vanderbilt forgatókönyve volt az ami mostohán bánt velük. De akárhogy is legyen, a mellékszereplők mind jobban lettek megírva és eljátszva is. Egy Agatha Christie krimihez méltó castingtól nem is várhat mást az ember. (Luke Evans, Terence Stamp, Gemma Arterton, Dany Boon, Ólafur Darri Ólafsson, stb)

A látvány, a zene, a humor és a történet is kellemes csalódás volt. A krimiszál szépen volt megcsinálva, végig fenn tartva az érdeklődést. Én bátran ajánlom mindenkinek, kikapcsolódásnak tökéletes, és ez a műfaj amúgy is hiánycikk manapság.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4616243808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása