Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Rambo: Utolsó vér (Rambo: Last Blood)

2019. december 25. - mazur51

Szegény John Rambo annyi mindenen keresztül ment. Végre hazatért, ahol viszonylag békére lelt az apja farmján. Lett egy nevelt lánya, álmatlan éjszakáin alagutat ás a földbe és komplett bunkerrendszert készít, ha netán a múltjának kísértetei eljönnének érte. Vagy csak passzióból nem tudom. A lényeg, hogy a nevelt lánya ilyen, olyan okokból kifolyólag meghal és Rambo újra előveszi a kését, hogy bosszút álljon és nem mellesleg leszámoljon az életére törő mexikói alvilág figuráival is.

Ha őszinte akarok lenni, akkor történetileg az Utolsó vér nem nyújt sokat. Egyszerű leszámolásfilm, ami túl van nyújtva. De el kell ismernem, hogy tetszett, ahogy Rambo békés mindennapjait láthattam, még egy hegyi mentős szálat is kapott a cselekmény, amiből sokkal többet is elnéztem volna - csak kevesebb CGI-vel. A dramaturgia egyébként egyszerű és a történet ennek megfelelően sem kapkodós. Csak az a  baj, hogy a mexikói jelenetek kapcsán már nem ügyeltek a tempóra. Az eddigi lassúságot hamar felváltotta a villámtempóban közeledő végkifejlet, ami akár csak a negyedik rész esetében, itt is túl hamar ér véget, cserébe viszont sokkal jobban van megoldva. Rambo nem finomkodik, még a hullákba is beleereszt egy plusz tárat.  A késével és egyéb szerszámokkal szépen levadássza a rosszarcúakat és nem is akárhogy.  Kegyetlenül és intenzíven mészárol egészen a főellenségig, akinek megígéri, hogy kivágja a szívét. Szóval ő most nem egy "nice guy".

Elméletileg úgy volt, hogy ahogy a cím is mutatja ez az utolsó felvonás, de ez közel sem biztos. Sly még folytatná szívesen a későbbiekben is. Ami amúgy nem lenne baj, csak egy sokkal összeszedettebb történetet kellene hozzá írni. Egy olyan stílusú kellene, mint az első részé. A film végén egyébként van egy igazi nosztalgiavonat, ami a legjobb része amúgy.

Személy szerint tetszett a Rambo 5, de csak mint egy sima akciófilm. Rambo filmként sajnos kevés volt. Ettől függetlenül én korlátlan mennyiségben kíváncsi vagyok minden Rambo mozira. Ja és egy kis plusz, a hangulathoz nagy mértékben hozzájárult Brian Tyler filmzenéje, aki sokat felhasznált az eredeti Goldsmith-es ritmusokból. Külön tetszett a címválasztás, ami szépen keretbe foglalja a sorozatot, amennyiben tényleg nem lesz több rész. Én úgy fejezném be az ő törtétét, hogy seriffként felvesz egy veteránt és elviszi ebédelni, vagy hasonló.

Ennyi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr3616243802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása