Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Jó srácok (Good Boys)

2019. december 25. - mazur51

Hivatalos leírás: Mennyire alakulhat rosszul egy nap?

Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt.Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésükben ellógnak a suliból, és belevágnak eposzba illően gigászian rossz döntésekkel tarkított odüsszeiájukba, melyben véletlenül ellopott drogtól kezdve paintball csatán át a zsaruk és félelmetes tinilányok elől való menekülésig van minden, ami egy ilyen fergeteges vígjátékhoz kell.

Megvalósítás: A Jó srácok egy kellemesnek ígérkező minden korosztálynak szóló vígjátéknak próbálja eladni magát. A baj csak ott van, hogy nem tudja. A poénok többségét leginkább a felnőttek értik, a gyerekesebb részek unalmasak lehetnek és sok minden kesze kusza. Az egyetlen ami működik a filmben azok a gyerekszereplők. Tényleg mindent kihoztak magukból, a felnőtteket hamar lejátsszák a színről.

A film legnagyobb hibájának azt tartom, hogy igazán nem szól semmiről. Van három barát aki be akar vágódni a menő arcoknál, de köztük sem minden tökéletes. Más iránt érdeklődnek, ami nem baj. Az életben is ez van. A film egy viszonylag korai pontján le is lövik a poént, vagyis hogy ezek a gyerekek nem lesznek örökké barátok. A gyermekkori barátságok véget érnek egy idő után és mindenki felnő egyszer. Ez még lehetne egy üzenete is a produkciónak, csak az a baj, hogy ezt is bénán teszi. Adott három szinte elválaszthatatlan barát, aki egy nap leforgása alatt felnő és már nem akkora a barátság. Mintha ugornánk vagy 5 évet a sztoriban. Van benne igazság, csak a megjelenítés béna sajnos. A komolykodás nem tesz jót a filmnek, nem működik az agyatlan poénkodással. Ami amúgy inkább felnőtt humor.

Nem mondom, hogy rossz film a Jó srácok, csak azt, hogy nem nekem szól, nekem nem tetszett. Sokszor lassú és vontatott, sokszor olyan mintha szólni akarna valamiről, aztán kiderül, hogy ja nem, nem akar tanítani semmit, nem akar üzenni semmit, nem akar szólni semmiről. Egyszerűen csak itt van három srác akinek az útjai különválnak egy nap leforgása után. Felesleges káromkodásokkal van tele és ami sajnos mostanában elég megszokott, majdnem az összes poén benne van az előzetesben, ami sokkal szórakoztatóbb mint az egész mozi. Vártam a filmet, tetszett ahogy promózták és érdekelt milyen lesz. Nekem csalódás, remélem másnak jobban bejött. A gyerekek miatt egyszer meg lehet nézni, megérdemlik, ha már ők mindent beleadtak.

 Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2616243798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása