Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Venom

2019. december 23. - mazur51

A képregény hősök, antihősök sorában igen előkelő helyet foglal el Venom. Az MCU és úgy általában a Sony Pókember filmjei olyanok, amilyenek. Vannak jobbak és rosszabbak, de annyiban egyet érthetünk, hogy szórakoztatóak. Az, hogy mennyire sikerül képregényhűre egy adaptáció, nagyon sok dologtól függ és most nem feltétlenül a castingra gondolok, nekem nincs bajom azzal, ha egy fehér karaktert más nemzetiségű játszik el, ha azzal nem ártanak a történetnek. Példának okáért a neves gonoszt, Wilson Fisket a Daredevil filmváltozatában, Michael Clarke Duncan keltette parádésan életre.

Visszatérve a filmre és a castingra is, a legjobb hírnek nekem az számított, amikor az általam nagyra tartott Tom Hardyt szerződtették le a főszerepre. A forgatás előtt, alatt és után is gyakran hangoztatta, hogy mekkora rajongója a karakternek és megpróbálják a legjobban megközelíteni a képregény hangulatát. Na már most én nem olvastam a különálló képregény sorozatot, csak a Pókember füzetekből és a rajfilmekből ismerem Venomot, de nem olyan volt mint a filmben. Sokkal vérszomjasabbnak és erőszakosabbnak kellett volna lennie és nem ennyire behódolónak.

Ennek azért megvan oka. Az első hírek óta az R-es korhatár besorolást hirdették, így eléggé meg is nőtt a hype miatta, aztán a célegyenesben egyszer csak kijelentették, hogy PG13 lesz, vagyis sem erőszak, sem vér, sem káromkodás. És ez annak a fényében, hogy a Sony nem gyerekfilmeket gyárt mint a Disney, elég rossz ötletnek tűnt. Sajnos igazam is lett, szerintem kiherélték a szimbiótát, pedig vizuálisan nagyon is rendben volt.

Noha nem lett képregényhű, azt azért kár tagadni, hogy nem volt remek szórakozás minden perce. Ez leginkább Hardynak volt köszönhető, de azért a CGI sem volt elhanyagolható. Nem volt zavaró és csak egy-két jelenetnél éreztem azt, hogy ezt azért nem így kellett volna. A történet elég egyszerű, leginkább arra szolgált, hogy bevezesse ezt a karaktert a filmes világba is. A zene, a látvány, a színészi játék - minusz Michelle Williams sajnos - és a cselekmény is kellően izgalmas és szórakoztató. Az akciók viszonylag rendben vannak, viszont a romantika semennyire sem működik sajnos. A vágás, rendezés, zene, operatőri munka stb mind hozza a kötelezőt, de semmi többet. Minden negatívumával együtt nekem ez egy szerethető mozi, aminél azért végig azt éreztem, hogy ez ide nagyon kevés, remélem a folytatás jobban sikerül majd. Az alapkoncepció és a casting is jó, most már csak egy erős forgatókönyv hiányzik és persze egy R-es besorolás.

Ennyi. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr616243790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása