Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Felhőkarcoló (Skyscraper)

2019. november 01. - mazur51

Egy Die Hard- Pokoli torony light mix, ami azért többször is elővehető az évek során. Na de kezdjük az elején.

Adott egy veterán FBI kommandós, aki biztonsági szakértőként leszerződik egy felhőkarcolóhoz. A családja meg is kapja az egyik teljes emeletet és minden csodálatosan indul a számukra, ám ahogy lenni szokott, beüt a baj. Esetünkben ez egy zsoldoscsoport képében jelenik meg, akik megölnek szinte mindenkit és felgyújtják az épületet. Hősünknek kintről kell bejutnia, hogy megmentse a családját és nem mellesleg leszámoljon gonosszal, megmentve a napot..... és a felhőkarcolót is,  ha úgy alakulna.

Sablon történet, a kötelező árulással, az előre kitalálható csavarral - aminek nem sok értelme volt - és egy viszonylag egyszerű cselekménnyel.  Ami nem csak egyszerű sajnos, hanem nagyon gyors is. Nem azért mondom mert 90 percben nem lehet elmesélni ezt a sztorit, hanem azért mert az egész akciózás és a dráma kifullad pillanatok alatt és azon kapja magát a kedves néző, hogy már vége is a filmnek.

Pedig maga a film egyáltalán nem lett rossz, nem kiemelkedő, de tisztességes iparosmunka.  A látvány 2018-nak bőven megfelel, a CGI szépen mutat, a tüzes jelenetek kifejezetten jól festenek.  A hangzás szuper, a zenéből már semmire sem emlékszem, pedíg Rock még meg is dícsérte érte Steve Jablonsky-t -  aki azért tud emlékezetes témákat szerezni.

Az akció pögős és sokszor intenzív, ami egy féllábú főhőssel csak még megnyerőbbnek hat. A színészekre nem lehet panasz, mindenki odatette magát, habár egy perc alatt kiszúrható, hogy ki a jó és a ki a rossz. A legnagyobb hiba szerintem a forgatókönyvvel és a rendezéssel van, amit persze ugyanaz az ember csinált.

Szerintem egy vállalható akciófilmecske, ami sajnos túl gyorsan és túl hamar ér véget.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1516243768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása