Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

A 64-es betegnapló (Journal 64)

2019. május 01. - mazur51

Hivatalos leírás: Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Morck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mørck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

Megvalósítás: Jussi Adler-Olsen negyedik Q ügyosztályos adaptációja - akár az eddigiek - remek kikapcsolódást és izgalmas fordulatokat tartogat a nézője számára, a megszokott lassan csordogáló cselekményével és a két idősíkon mozgó történetével együtt. A karakterek most is zseniálisan lettek megírva, nem csak a főszereplők, de mindenki. És ez nem csak a könyv írójának, hanem a film készítőiének is köszönhető. Mint a korábbi három résznél, itt sem kímélnek senkit. Legyen az áldozat gyermek, felnőtt, fiatal vagy idős. A sztori a korábbiakhoz képest talán egyszerűbben van felgöngyölítve, de ez nem von le az élvezeti értékéből, köszönhető ez az ügyosztály tagjainak és azon belül a szokatlan zsarupáros közti kémiának. Morck és Assad között a szokásosnál is több a feszültség, aminek az apropóját Assad áthelyezési kérelme adja. Talán most a legintenzívebb az egymáshoz való viszonyuk és most mutatkozik meg leginkább, hogy mennyire szükségük van egymásra. A gonosz ezúttal nem annyira egy ember, hanem inkább egy nagyobb csoport, akik nem riadnak vissza a rendőrgyilkosságtól sem, ha a helyzet úgy kívánja. Ez a történeti szál leginkább a Kártyavár összedől című tetovált lány könyvre hasonlít, ami nagyon jó hatást váltott ki, legalábbis nekem nagyon tetszett az ötlet.

A színészek továbbra is a maximumot nyújtják, a Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt Q trió most is brillírozik. A hangulat a székhez szögez, a látvány a sötét borongós légkörhöz igazodik. A zene nagyszerűen hozzásimul a cselekményhez, semmi extra, de azért bizonyos jelenetek alatt igen hangsúlyossá válik. Sok helyen olvastam, hogy ez eddig a sorozat legjobb része, ezzel ugyan nem értek egyet, de legalább olyan jó mint az eddigiek és ami a lényeg az, hogy hazájában minden idők legnagyobb bevételét elért dán mozibemutatója.

A skandináv krimik kedvelőinek kihagyhatatlan darab, akár csak a többi.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7016243756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása