Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Éjszakai játék (Game Night )

2019. február 13. - mazur51

Hivatalos leírás: Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul - valami nagy baj történik. De ők nem hagyják magukat. Hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.

Megvalósítás: A jó Hollywood-i vígjáték manapság nagyon ritka. Vagy Will Ferrel féle, számomra idegesítően unalmas és vontatott humorizálás van, amiben minden poént megmagyaráznak. Vagy az Adam Sandler/Ben Stiller/Seth Rogen/Melissa Mccarthy/Amy Schumer féle olcsó poénkodás, böfögős vicces és testnedv poénnal tele, hogy a durvábbakat ne is említsem.  Vagy az erőltetett Judd Apatow generáció minden egyes filmje, melyek elmennek romantikus vagy drámai produkciónak, de nem vígjátéknak.

Na de ennyit az ízlésemről.  Az Éjszakai játék egy teljesen vállalható alkotás. Van benne minden, ami csak élvezhetővé tesz egy filmet, humor, akció, jó karakterek és feszes tempójú cselekmény.

Az alapsztori egész jó. Adva van egy pár, akiknél az első pillanatban dúl a szerelem. Imádnak játszani, ami összetartja a baráti társaságukat és közben a magánéletük is folyamatosan szintet lép. Majd egy nap egy ál-emberrablás igaziba torkollik és beindul a pörgés. Verekedés, lövöldözés, autós üldözés, harcosok klubja, sok-sok feladvány és nevetés következik ezután.

No de kezdjük a szereplőkkel. A két főszereplőnk igazán kitesz magáért. Mind Jason Bateman, mind Rachel McAdams rendkívűl szórakoztató, még akkor is amikor ripacskodnak, mert az is jól van megoldva. A baráti kör tagjai nagyon jól asszisztálnak egymáshoz, folyton húzzák a másikat, ami sok kacagtató pillanatot eredményez. Az egyik - szerintem legalábbis- legjobban megírt mellékszereplő, az a szomszéd rendőr volt, akit a kissé meghízott Jesse Plemons játszott zseniálisan. Már az első pillanatban megkedveltem az esetlen, magányos, kissé para és mások által mellőzött karaktert.

A színészek mindent kihoztak a forgatókönyvből, ami emberileg lehetséges. Sőt azt kell mondanom, hogy főleg miattuk lett ilyen jó a végeredmény. Hiszen a sztori elég egyszerű, de a sok utalás, a párbeszédek és a szituációk melyekbe hőseink folyamatosan belekeverednek, megmentik a filmet

Az akciók, az operatőri munka, a vágások és a filmzene mind kiváló munka, rengeteget hozzáad a hangulathoz. Nem mondom, hogy igazán kiemelkedő a film, de egy kiválóan összehozott, szórakoztató alkotás, amire sajnos újabban nagyon kevés példa van.

Mindenképpen többször nézős darab, de a merészebb és néhol felnőttebb poénok miatt jogos a 16-os karika. Nagyon tudom ajánlani, tökéletes kikapcsolódás.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr116243754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása