Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Hupikék törpikék : Az elveszett falu

2018. december 30. - mazur51

Hivatalos leírás: A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik - és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indul, hogy megmentse a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek... és alig tudnak kikászálódni a csávából. - port.hu

Megvalósítás: Felháborítónak tartom, hogy egy amúgy kedves, bájos rajzfilmsorozatba is politikát kell keverni. Nem elég, hogy a két élőszereplős változat megcsúfolta és a földbe döngölte a kis kék manók aranyos történetét, de most itt van a genderpolitika is. Nincs és nem is volt soha különbség a törpök között, nem voltak külön a fiúk és külön a lányok, mindenhol volt mindenféle és fajta törp. De most nagyon kellett a független és erős női törpfalu, ahol a fiúkat lenézik és egy bátor női főszereplő, aki feláldozza magát mindenkiért.

Félre értés ne essék, nincs bajom a propagada filmekkel, de nem kellene minden műfajba, különösen nem a gyerekeknek szánt rajzfilmekbe ezeket ennyire erőltetni, hiszen a kicsik nem értenek belőle egy szót sem, a felnőttek meg nem akarnak ilyennel foglalkozni, amikor a gyermekeiket moziba viszik, vagy ha egyedül nézik, akkor is inkább egy kis humorra és cukiságra vágynak a nehéz hétköznapokban, hogy egy másfél óra erejéig visszacsöppenhessenek a gyermekkorukba.

Nekem mindegy megyik nemet teszik meg főszereplőnek, csak akkor legyen értelme és ne az aktuális politikai helyzet miatt döntsenek így.

No de ennyit a mérges fröcsögésemről, most mondanék pár szót a filmről is. Az elveszett falu, teljesen másról szól, mint amit az előzetesek sugalltak. A modernizált humornak köszönhetően, a szeretnivaló kékségek, már közel sem annyira  aranyosak. Tréfi már nem mókás, Okoska szimplán egy tudós, aki nem olyan okoskodó és minden lében kanál mint volt, a megszokott törpök java része itt is felbukkan, csak kicsit másként, valamint ami a filmben sem volt jó húzás, plusz törpöket és törpös szótagokat is kapunk dögivel. A cselekmény egyszerű, de nem is baj. A felnőttebb humort leszámítva, azért van benne sok vidám pillanat és szereplő is. Hókuszpók továbbra is vicces. Törpilla történetét bemutatni nem volt rossz ötlet, mert sokan így sem imerték teljesen, hiába sokéves a sorozat.

A látvány nagyon szép, a számítógépes grafika nem ront az élményen, inkább javít rajta. A törpfalvak hangulatosak, a gonosz kastélya kellően gonosz és sötét, az erdő pedig lenyűgöző színekben pompázik.

Akárhogyan nézem az Elveszett falu, még mindíg ezerszer jobb az élőszereplős változatnál, de elég lett volna, ha a készítők csak a megjelenítést tunigolják fel és minden mást hagynak a régiben. Na jó, a katicabogár maradhat, az nagy húzás volt.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2716243748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása