Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Jurassic World - Bukott birodalom

2018. december 18. - mazur51

Kezdeném azzal, hogy minden hibája ellenére a Bukott birodalom egy igen szórakoztató film. A történet érdekes, a cselekmény szépen van felépítve és mindenkinek van benne valami, ami felkeltheti a figyelmét. A kezdés elég erőteljes és ötletesen van megoldva, aztán kicsit visszaesik, majd elmegyünk a szigetre, ahol nem sok időt töltünk, hogy aztán utána a film végéig, egy kastélyban kalandozhassunk és élvezhessük az egyre sötétebb jeleneteket.

Igen ez sokkal sötétebb mint az első rész, legalábbis ezért szerződtették le J.A. Bayona-t rendezőnek, mivel sokan hőbörögtek amiatt hogy túlságosan gyerekes lett az előd. Nem úgy gyerekes, hogy buta, hanem úgy, hogy kevés benne az erőszak és a vér. Megoldásként, kitaláltak egy kisebb játékteret, ahol az elszabadult hibrid ragadozó kénye-kedve szerint öldösheti a népeket. Ez a megoldás egyébként nem rossz, megvan a maga hangulata és beleillik a Jurassic produkciók közé.

A filmben igazából nem nagyon volt olyan, ami kiverte nálam a biztosítékot történetileg, egyedül csak a vége. Nekem az egy akkora ordenáré butaság volt, hogy kishíján elrontotta az élményt, de szerencsére még így is élveztem. Annak ellenére, hogy tele volt nettó hülyeséggel, illetve nem odaillő karakterekkel. Ilyenek a tech-srác, a dokinő, vagy az unoka. A többiek - a főszereplőket (Chris PrattBryce Dallas Howard) leszámítva - a szokásos sémát követték, egy pillantásból meg lehetett róluk állapítani, hogy melyikük áldozat és melyikük túlélő.

A látvány parádés továbbra is, a CGI szuperül fest, a dínók jól néznek ki. A sziget elpusztulása nagyon hatásos. Az akciók rendben vannak, a humor most nincs elnagyolva, a sötétség sem annyira mint akarták. Az indoraptor végső gyilkolászása már közel van az ijesztegetéshez, a múzeumszerű teremben lévő menekülés kimondottan izgalmasra sikerült, egyszóval hangulatilag el van találva. A hangmérnöki munka hozzájárul a félelemérzethez, ahogy Michael Giacchino filmzenéje is a hátborzongató atmoszférához ad hozzá, nem is keveset.

Nekem nem lett olyan jó mint az első rész, de még így is tudom ajánlani, mert kikapcsolódásnak tökéletes.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9816243744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása