Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Átejtve (Overboard)

2018. december 16. - mazur51

A vasmacska kölykei nagyon kellemes és vicces film volt annak idején, nem is értettem, hogy miért kell megint elővenni egy jó történetet és újra filmre vinni. A csavar, hogy most a nemeket megcserélik önmagában nem jó indok erre szerintem. De a színészválasztás és az első előzetes megtekintése után változott a véleményem.

Az Átejtve kezdeti felütése után, egyre másra jönnek a társadalomkritikák és a fordított helyzetből fakadó poénok is. A forgatókönyv ötletes és bár érezni a mostani Hollywoodi gendermozgalmat a háttérben, most valahogy volt értelme így bemutatni a dolgokat, hosszátesz a történethez és nem elvesz belőle.

Családi filmként a humor jól eltalált és nem durva vagy undorító. A cselekmény olyan egyszerű mint a faék, illetve aki látta az eredeti változatot, az nem fog meglepődni a dolgok alakulásán. A szereplők szerethetőek, az összes kivétel nélkül, nincs benne egy olyan ember sem akit meg lehet utálni és ez nagyon jó, mert ehhez a műfajhoz erre van szükség.  Az egyetlen dolog amivel nehezen barátkoztam meg a filmzene türü-türü-türü-türü -féle ismétlése. Aki látta a fimet az tudja mire gondolok.

A színészek jól lettek kiválasztva, Eugenio Derbez 2013-ig kizárólag mellékszerepekben tűnt fel, pedig nagyon meggyőző tud lenni és vígjátékhoz teli találat - főleg ha jó írót kap a produkció. Hogy Anna Faris vicces, az nem kérdés és jó látni, hogy a visszafogottabb alkotásokat is kedveli. Kettejük párosa nagyon jól működött együtt.

Mindenképpen ajánlom, hogy nézze meg az Átejtve-t akinek az előzetes bejött, szerintem azoknak is tetszeni fog, akik szerették a 87-es verziót.

 Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1116243740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása