Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Tombolás (Rampage)

2018. május 09. - mazur51

Amikor olvastam, hogy a 80-as és 90-es évek kultikus videójátéka filmfeldolgozást kap, csak csóváltam a fejem. Mert ugye a játékátiratok óriási többsége vagy hulladék, vagy harmatgyenge utánzata a forrásanyagnak. De ugyanezt gondoltam a Torpedóról is, ami bár nem digitális, de ugyanakkora kult státusszal bír a mai napíg és számomra egy kimondottan szórakoztató produkció készült belőle - Battleship. Arról nem beszélve, hogy a bejelentést hamarosan egy újabb követte, ezúttal azonban a főszereplő személye volt az, aki nem más volt mint a Szikla.

Dwayne Johnson vitathatatlanul korunk egyik legnagyobb mozisztárja, hiszen mindegy miben játszik arra tódulni fog a nép. Egyetlen fenntartásom igazából amiatt volt, hogy a játékban a szörnyek voltak a főszereplők, szóval attól tartottam, hogy valamelyik CGI rémség lesz majd Johnson. Hála az égnek nem így lett és bár sokszor láttuk már őt akciózni, egyrészt soha nem lehet megunni, másrészt teszi ezt most úgy, hogy az igazi ellenfelekhez képest ő is porszemként törpül el. Amikor nem az emberekkel harcol, akkor leginkább menti az írháját és hiába bátor, az az igazság, hogy esélye sincs egyedül, ami kimondottan üdítő érzés volt nekem. 

A filmen meglátszik,hogy Brad Peyton rendezte, aki már harmadszor irányította a Sziklát és ez át is jön a képekből. Összeszokott csapatként mintha csak a San Andreas folytatását forgatnák. Annyi itt a rombolás, hogy katasztrófafilmnek is simán elmehetne, ha nem lennének ott a génmódosult állatok, hogy lezúzzák a környéket.

És az állatok bizony lezúzzák a környéket, sőt mindent ami körülötte van. George ugye óriásmajom, aki leginkább csapkod meg dobál, de itt van nekünk egy farkas, ami repülni is tud és emellett rendkívül vérszomjas. Útját rengeteg halálos áldozat övezi és a készítők nem finomkodnak, ha úgy van elég durva jeleneteket is bevállalnak, amivel a korhatárbesorolást nagyon próbára teszik, de valahogy mindvégig benne maradnak a PG-13-ban. A krokodil a non plus ultra, egyszerűen nincs ellenfele és szinte mindenből hamar felépül. Tankként rohanja le a gyalogságot, a gépiesített hadállományt, vagy akár egyik társát, csak megy, pusztít és persze tombol. 

Ennek megfelelően a látvány pazar, a pusztítás iszonyatos erejét érezni rajta. Leomló épületek és hidak, a járművek szétlapulnak, felrobbanak és lezuhannak. Minden féle és fajta jármű előfordul és hiába néz ki egyik másik keménynek, esélyük sincsen a szörny trió ellen. A CGI fantasztikusan jeleníti meg az állatokat, igazán félelmetesek lettek. A farkas sem volt rossz a borotvaéles fogaival, de a pálmát a krokodil hibrid vitte. Nem lehet szavakba önteni a milyenségét, egyszerűen látni kell.

A film élvezetéhez szükséges, hogy ne akadjon ki senki a sztori gyengeségén. A lényeg úgysem azon van. Ha csak azt néznénk, akkor egy sima B kategóriás katasztrófamozi lenne. Azonban ha mindent összevetünk, akkor egy néhol csöppet durva és ijesztő, ugyanakkor akcióban gazdag 107 percet kapunk némi humorral megfűszerezve és egy folytatás ígéretével a levegőben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7216243702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása