Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Gengszterzsaruk (Den of Thieves)

2018. május 04. - mazur51

A Gengszterzsaruk egy igazi sablonos akciófilm, ami az elmúlt évek minden bankrablós filmjéből lop valamit. Ez még nem is lenne baj, hiszen így is lehet egy szórakoztató mozit csinálni és habár nem volt kimondottan szuper, de egynek azért elment.

A legnagyobb problémám a játékidővel volt. A hossza 140 perc és rengeteg semmitmondó, a történet szempontjából felesleges jelenettel van telepakolva. A bankrablós részek nagyon jól vannak megcsinálva, mindegyik szépen megkoreografált. A csapat mindkét részen profi és kellően motivált. Az erőszaktól egyik fél sem riad vissza, sőt egyikük sem kíméli a másikat, ellenben a civilekre mindenki vigyáz. Ennek megfelelően a lövöldözések intenzívek és kemények, sok-sok pusztítással.

Az akciók közti részben megismerkedünk a szereplőkkel - legalábbis a lényegesekkel - és kezd körvonalazódni a nagy rablás terve is. Itt lehetnének kimondottan érdekes részek is, de az az igazság, hogy a legtöbbje unalmas és semmit mondó. Nem kellett volna ilyennek lennie, de a legtöbb történeti szál nem nagyon fut sehova, mindenbe csak úgy bele-belepillantunk. Ami számomra nagyon nagy kár és az élményt is jelentős mértékben rontotta, mert így se nem dráma, se nem akciófilm.

A cselekmény egésze alatt az elején és a végén van egy-egy nagyobb akció és annyi. Ezek izgalmasak, de nem elegek ahhoz, hogy az egész filmet elvigyék a hátán. Ezt a hibát én Christian Gudegast-nak tulajdonítanám, mert ez volt az első rendezése és a forgatókönyvet is ő irta. Persze minden negatív tapasztalatom ellenére, a 80 milliós költségvetést már visszahozta a produkció és már a folytatás is tervben van. 

A színészekkel meg voltam elégedve, még 50 Cent-el is, aki nem épp a szívem csücske. Gerard Butler továbbra is király ezekben a szerepekben, kiváncsi vagyok, hogy a karaktere merre fejlődhet tovább. Pablo Schreiber jó volt, de semmi több, nem volt túl emlékezetes az alakítása, ahogy sajnos Butlerén kívül senkié sem. Remélem a következő felvonásban jobban be lesznek mutatva az életben maradtak.

Nem volt rossz film, de sokkal jobb is lehetett volna, így sajnos csak egy közepes koppintása volt, minden valaha forgatott bankrablós alkotásnak.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4016243698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása