Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Tulipánláz (Tulip Fever)

2018. május 02. - mazur51

Mondom mi volt a jó filmben. Jó volt a környezet, kellően zsúfolt és mocskos volt Amszterdam, a maga sokaságával és lakosságával. A piac, a kikötő, a házak külső és belső kialakítása nagyon hangulatos lett, jól lehet én biztos nem élnék ilyen helyen. Az emberek viselkedése, gesztusai, beszéde, kinézete egytől egyig fantasztikusan mutatott, minden elismerésem a korabeli kosztümökért is. A történetnek a tulipános része igen érdekes volt számomra és tetszett, ahogy megragadták azt az őrületet amit kiváltott ez a virág. Azt, hogy a szegény meggazdagodhatott, a gazdag koldusbotra juthatott vagy annál is rosszabb. Tetszett, hogy a szakácsnő elmesélése alapján ismertük meg a cselekményt és hogy voltak közben szép és drámai fordulatok is. A látvány nagyszerű volt, a világitás úgy volt beállítva, hogy mindíg borongósnak mutassa a várost, ami az ottani hangulat szempontjából nem is volt rossz ötlet. A zene egész jól el lett találva, de megmondom kerek perec, a film után nem emlékeztem belőle semmire. A szereposztás kiváló lett, Alicia VikanderDane DeHaanChristoph WaltzJudi DenchCara Delevingne és Zach Galifianakis egytől egyig remek választás volt. 

És akkor most jöjjön a fekete leves. Minden pozitívuma ellenére a Tulipánláz egy kimondottan unalmas film lett. A történet egy csiga lassúságával halad előre, néhol erőltetett és buta fordulatokkal, ráadásul olyannal amit előre sejteni lehet, habár a végére javul egy kicsit. A forgatókönyv párbeszédileg egyszerűen pocsék volt helyenként, ahogy a rendezés is. Amikor már sokadjára hallgattam, ahogy a gazdag férj a kis katonájáról beszél, aztán meg arról, hogy elsül az ágyúja, már kissé ideges voltam. A színészek közül mindenki jól játszott, csak a két főszereplőnk közti kémia nagyjából nulla volt, Alicia Vikander talán még egy tulipánhagymával is nagyobb szerelembe tudott volna esni, ami nagyon kár tekintve, hogy rendkívül tehetséges színésznő.

A Tulipánláz lehetett volna egy kimondottan érzelmes és erős romantikus dráma, de sajnos nem az lett. Személy szerint nekem nem tetszett, de másnak talán fog.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9116243696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása