Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Security

2018. április 22. - mazur51

Történet: Eduardo 'Eddie' Deacon első munkanapja biztonsági őrként nem alakul a legjobban. A poszt-traumatikus stressz miatt leszerelt katona épp rendbe akarja rakni az életét, amikor egy év után ismét munkába áll. Nem is hinné, hogy nem messze az új munkahelyétől éppen fegyveresek rohannak le egy konvojt, mely egy kislányt szállít akinek tanúskodni kellene. A profi zsoldoscsapat egy pillanat alatt leszámol az ügynökökkel és a kislány berohan az erdőbe, egyenesen egy plázához rohan. A segítségért könyörgő lányt beengedik és kisvártatva megjelenik a zsoldosok vezére, aki alkut ajánl a bent levőknek, egy halált sok életért cserébe . Miután elutasítják, megkezdődik a kíméletlen ostrom, ám a rosszfiúk egyetlen dologban hibáztak, nem számoltak Eddievel.

Megvalósítás: Ez a film egy teljesen tipikus, ezerszer bemutatott klisékből felépülő mozi. Semmi újdonság nincs benne, de amit csinál azt legalább jól csinálja. Azt nem mondom, hogy egy jó film de egyszer mindenképpen élvezhető.

A cselekmény, akárcsak maga a forgatókönyv igen egyszerű, nincs benne semmi új, vagy meglepő. Onnantól, hogy megindul az ostrom lényegében egymást váltogatják az izgalmas és unalmas jelenetek. Bizony mindkettőből akad jócskán. Az idő múlásával egyre több az üresjárat és amikor már majdnem unalomba fulladna az egész, akkor általában egy akciódúsabb rész következik. Ezzel nincs is baj, de egészen a film legvégéig így megy.

Az akcióra visszatérve, mivel igen fontos szerepe van, így szerencsére ezek a jelenetek elég profin vannak kivitelezve. Izgis verekedések és lövöldözések dobják fel a hangulatot és ezen részek nem mindig a főszereplőhőz köthetőek. A társai is kiveszik a részüket a harcból, jól lehet a karakterek úgy lettek megalkotva, hogy egyből rájövünk ki hal meg és ki éli túl az éjszakát.

És ha már a karaktereknél tartunk, akkor fontos megjegyeznem, hogy egytől egyig sablonos, felejthető szereplők. A főhőst játszó Antonio Banderas éppúgy, mint az antagonistát alakitó Ben Kingsley. Mindkettejük profi szinész, de ők sem tudnak csodát tenni ha a figuráik ilyen gyengén vannak megírva. És ez mindenkire érvényes a filmben.

Szóval dióhéjban a lényeg annyi, hogy a lendületes és hangulatos előzetes picikét becsapós, senki ne számitson pörgős akciómozira. Banderast mindig öröm látni és a harcok néha megidézik a Feláldozhatók 3 féle rutinos bunyóit, de sajnos a produkcióban csak annyi szufla van,  hogy szépen lassan el fog felejtődni, legalábbis számomra biztosan.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2516243680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása