Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Útvesztő - Halálkúra (Maze Runner: The Death Cure)

2018. március 16. - mazur51

Az útvesztő trilógia záró darabja pontosan azt kínálja amire elsőnek gondolnánk.  Sok futást, sok harcot, egy olyan poszt-apokaliptikus világot, ami még a legutolsó pillanataiban is csak zuhan a totális megsemmisülés felé és rengeteg érzelmes pillanatot, ami leginkább egyes szereplők elvesztéséhez köthető.

Nos, aki olvasta a könyveket, az tudja ki marad életben és ki hal meg, így azoknak nem lesz meglepetés a filmben, de a többiek számára lesz bőven fordulat. A történet a Tűzpróba után játszódik X idővel, amikor a fiúk már profi akcióhősök, akik bármikor felveszik a harcot a Veszettel és borsot törnek az orruk alá amikor csak tehetik, nem utolsó sorban pedig ki akarják szabadítani az eddig elfogott gyerekeket is. Ehhez egy olyan helyre kell bejutniuk, amiről azt sem hitték, hogy létezik. Ez az utolsó város, amit hatalmas falak és fegyverek vesznek körül, ahová kívülálló nem juthat be, hogy a bent lévők ne fertőződjenek meg. Ez egy olyan világ ami szinte tudomást sem vesz a külvilágban folyó eseményekről, az emberek itt egyszerűen elbújnak és reménykednek, hogy lesz gyógymód, vagy ha az nem lesz, akkor odabenn túlélhetik. Ennek érdekében pedig bármit és bárkit képesek feláldozni.

Ahogy a sorozatok esetében lenni szokott, az utolsó rész mindent bevet, hogy megpróbálja lepipálni az előzményeket és izgalmas tudjon maradni. Ehhez mérten pedig a cselekmény a következőképpen alakul. Az elején lesz egy kis akció, aztán emberi sorsok,drámák, köztes idő eltöltés, majd egy kis akció és a végén egy igazi akció bomba robban, amit ráadásul elég hosszan lehet élvezni.

Van, aki szerint néhol unalmasra sikerült, ám az én meglátásom az, hogy minden jelenetnek megvolt a maga értelme és ezért én személy szerint nem is unatkoztam rajta. Éppen ellenkezőleg. Igen jól szórakoztam és a befejezést látva kedvem támadt újranézni a három részt. Szerintem ha egy film esetében ilyen a reakció, akkor az elérte a célját.

A látvány továbbra is fantasztikus, az akciók pörgősek és izgalmasak. A Mad Max jellegű körítés néhol igen meggyőzőre sikeredett és a város vizualitása is kellőképpen hangsúlyozza, hogy a jövőben járunk. A hangok minden esetben fokozzák a hangulatot, legyen szó lövöldözésről, robbanásról, vagy bármilyen külső zajról. Ehhez hozzá jön John Paesano zenéje, ami nagyon jól illik a jelenetekhez és egy-két szám külön is hallgathatóra sikeredett, a főtéma pedig még mindig zseniális az én véleményem szerint.

A szereplők közül igazából nekem továbbra is Thomas Brodie-Sangster volt a legszimpatikusabb Newt szerepében, hiába meggyőző Ki Hong Lee Minhoként,vagy a Dylan O'Brien - Kaya Scodelario páros (Thomas-Theresa), vagy akár Aidan Gillen (Janson),aki továbbra is nagyszerű a gonosz szerepekben. 

Én személy szerint azt mondom, hogy nekem nagyon tetszett ez a mindent lezáró rész. Sokkal jobban lett kivitelezve, mint a Kaptár utolsó felvonása, főleg úgy hogy a zombitéma itt is adott volt. Mindenképpen ott a helye a polcomon a másik két rész mellett, hiszen a young adult produkciók közül éppúgy kiemelkedik, mint az Éhezők viadala sorozat.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7416243672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása