Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Koutetsujou no Kabaneri

2017. május 18. - mazur51

Az emberiséget megtámadta egy kabane-nek nevezett új faj. Ezek a szörnyetegek egyfajta zombi-vámpír hibridként közel halhatatlanok és vérre szomjaznak. Egyetlen módon lehet őket megölni, a szívüket kell elpusztítani, ami nem könnyű mert az közel áthatolhatatlan keménységű. Ha valakit megharapnak az kis idő múlva átváltozik és a többiekre támad, ezért a sérültekkel vagy azonnal végeznek vagy végignézik, ahogy öngyilkosok lesznek. A kabanék elleni egyetlen katonai egység a bushi-k sajnos a hétköznapi népeket is terrorizálják, rendfenntartás címén. Egy mérnök új módszert fejleszt ki, amivel át lehet lyukasztani a szörnyek szívét, de teszteléskor őt magát is megharapják, ám nem esik kétségbe és megállítja a vírus terjedését. Azonban már megkezdődött az átváltozás, ezért nem ember többé, kabanerivé vált.

A történet lényegében egy posztapokaliptikus steampunk sci-fi horror, amiben sok intrika, harc és dráma található. Legalábbis ami a 12 epizódba belefért. Kicsit rövid és ennek megfelelően az események nagyon gyorsan pörögnek, lényegében elég gyorsan eljutunk a főgonosz mesteri tervéig, ami egyszerű mint a faék. Mindennek el kell pusztulnia, hogy újra szülessen a világ és beköszöntsön az egyenlőség kora. Ezen kívül a karakterfejlődés kap még fontosabb szerepet, habár ez leginkább annyit tesz, hogy hőseink hogy nőnek fel szellemileg, hogyan vetkőzik le a naivitásukat, hogyan lépnek túl egy-egy szerettük elvesztésén. Mert halál az van bőven, komplett városok lakosságát irtják ki a kabanék, férfiak, nők és gyerekek is áldozatul esnek a támadásoknak, a sorozat egyáltalán nem finomkodik, nagyjából a lakosság nyolcvan százaléka pusztul meg és még akikről nem tudni.

A grafika nagyon jól meg lett csinálva, a kabanek mozgása gyors és kicsit parás is, a harcok dinamikusak és véresek, a karakterdizájn egész mutatós, néhol nekem volt némi Osamu Tezuka érzésem is, főleg a főhős kinézete miatt. A CGI nem zavaró, szépen beilleszkedik és a hátterek is lenyűgözőek. A zene végig jelen van, nem tűnik ki, nem veszi el a figyelmet, az op, end hallgatható slágeres zenék. Az anime nézése közben akaratlanul is az jutott eszembe, hogy ez egy Attack on Titan klón és nagyon nem is tévedtem szerintem, de ennek ellenére élvezhető még ha kissé rövidre is van szabva.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2716243638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása