Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari

2017. május 14. - mazur51

Képzeljünk el egy sorozatot ahol a gonosz démonkirály, mindent és mindenkit el akar pusztítani, de egy fiatal bátor hős és társai elindulnak hogy legyőzzék. Útközben kapcsolatokat építenek, társakra és segítőkre lelnek, majd végül megütköznek a világ megmentéséért. És képzeljük el azt hogy a próbálkozás kudarccal zárul és hőseink bukott harcosokként vonulnak vissza, miközben mindenhol elterjed és mindenen úrrá lesz a sötétség. Ebben a helyzetben találja magát Yuri, a hős. Ám még ő is megtörik és már éppen feladná, amikor egy falu megmentésekor belefut egy Aram nevű fiúba, aki valamiért manipulálni tudja a manát és ennek hála hatalmas segítségnek bizonyul a harcban. Ezért Yuri fel is kéri hogy tartson velük, hogy újra és ezúttal utoljára megpróbálják legyőzni a gonoszt.

A kiindulási pont igen érdekes szituációkat eredményez, láthatjuk hogyan reagálnak a harcosok a vereségre, a nép hogy éli meg a bukás utáni időszakot, ahogy elharapódzik az erőszak a félelem és a tehetetlenség hatására, ahogy a legtöbben csak a halált várják, vagy megpróbálnak átállni csak hogy életben maradjanak. Ez és az ehhez hasonló részek emelik a sorozat színvonalát, ettől lesz kicsit sötétebb de inkább befogadhatóbb, mivel a szereplők realistán viszonyulnak a helyzethez, könnyebben lehet azonosulni a gondolkodásmódjukkal.

Azonban az egyedi kezdést leszámítva sajnos itt is megtalálhatók a műfajra jellemző hibák és túlzások. Egy darkos fantasy történetben igenis nem győz le mindent a barátság, akinek meg kell halni az meghal, abból az áldozatból építkeznek később a főbb szereplők. De itt is mint megannyi más shounen anime esetében nem mentek el ebbe az irányba.  A jól bevált formulát követték, ahol a csapattagok nem csak társak, hanem egyenesen családtagok és őket senki nem hagyja magukra, akkor sem amikor a sötétség elnyeli őket. Értem én hogy ez fiataloknak készült inkább, de miben más az, hogy azt bemutatják ahogy ártatlanokat mészárolnak le?

Mindegy, a cselekmény kisebb hibái ellenére a sorozat igen szórakoztató és bár van benne bőven kiszámíthatóság, azért meglepetéseket is tartalmaz. Annak oka, hogy a főszereplőkön kívül szinte senkit sem ismerünk, csak úgy belekerülnek az események sűrűjébe, az lehet hogy az anime a 2013-as SEGA játék alapján lett elkészítve. De hála az égnek ezek a karakterek mind súllyal bírnak, élmény nézni ahogy mágiával, vagy fegyverekkel aprítják az ellent. És ugyanez megmutatkozik a grafikán is, a látvány szép,talán csak a CGI tűnhet egy kicsit gagyinak néha. A zene és a hangok mind jól simulnak a jelenetekhez és a szinkron mint a legtöbbször, most is kiváló.

A világot ugyan nem rengeti meg, de élvezhető shounen fantasy, azt a 12 részt bőven megéri, plusz van még egy OVA is hozzá, ami előzmény.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2916243634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása