Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Fuuka

2017. május 13. - mazur51

Adott egy fiú, aki állandóan a Twitteren lóg, igazi barátai nincsenek, három nővérével most költöztek el és egy új iskolában kezd éppen. Ezen a napon a sors úgy hozza hogy belerohan egy fejhallgatós lány, aki őt perverznek nézvén összetöri a telefonját. Másnap az iskolában ugyanez megesik, de amikor a félreértés tisztázódik elkezdenek együtt lógni. Ismerős ugye? Kb 200 másik történet kezdődik hasonlóan, ez annyiban különbözik csak, hogy a lány akit Fuuka-nak hívnak, szeret és tud is énekelni és hősünk hatására úgy dönt hogy alapít egy zenekart, aminek a tagjait önkényesen vadássza össze persze.

Mivel egy romantikus animeről van szó, minden klisé megtalálható benne ami csak elő tud fordulni, szerelmi háromszög, vívódás, elutasítás,önértékelési problémák stb. Ezzel együtt azonban jelentős szerep jut a zenei karrier és sztárság sötétebb oldalára is. A rajongók sokszor erőszakos viselkedésére, a zeneipar kegyetlenségére és a tipikusan Japánra jellemző idol létre. Ez mind szép és jó de mindenre 12 epizód kábé annyit mint halottnak a csók és ez sajnos meg is látszik a minőségen. Mindennel keveset foglalkoznak és néha extrém megoldások születnek, mint például a zene békét teremt és társai, ami jól nézne ki egy mahou shoujo széria esetében, de itt inkább zavaró. Amire leginkább időt fordítanak az a szereplők döntésképtelensége,szokás szerint mindenki tudja egy rész után hogy a főszereplőknek össze kell jönniük, ők maguk is tisztában vannak vele, de inkább magányosan szenvednek, vagy féltékenykednek.

Ennyit a negatívumokról, jöjjön a jó rész. A látványra nem lehet panasz, szépen van megrajzolva minden, a karakterdizájn tetszetős,habár szerintem ide felesleges az ecchi vonal, még akkor is ha a manga eredetileg az. A zenei számok szépen lettek összeválogatva, el lehet hallgatni őket a sorozattól függetlenül is.

Tény ami tény a Fuuka nem lett maradandó alkotás, noha vannak benne jó pillanatok, néhol vicces is és szerethető. Azt azonban tudni kell hogy a sorozat igen jelentősen eltér a mangától, ennek oka az hogy az animestúdió egy vidámabb változatot akart létrehozni, amire az eredeti szerző is áldását adta. Igen még a kisebb szenvedés ellenére is, ez meg sem közelíti azt a drámát ami a képregényben volt, érdemes elolvasni.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6416243632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása