Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Tini Ninja Teknőcök 2 - Elő az árnyékból (Teenage Mutant Ninja Turtles 2)

2016. szeptember 19. - mazur51

145453_front

Meg kell vallanom egyike vagyok azoknak az embereknek akiknek bejött a Transformers 2 és a háromtól sem akadt ki annyira. A negyedik igen gyenge lett, azonban az első Tini Ninja film a vállalható kategóriába esett nálam. Ehhez a legjobban a különféle utalások járultak hozzá, az akció olyan volt amilyen és maga a történet is elég gyengére sikerült, de voltak benne jó ötletek, pár jobb duma és még humor is. Innen kellett volna elindulni és figyelembe véve azt, hogy végre Kranget és a két közönségkedvenc mutáns gonosztevőt is behozták a franchise-ba, nagyon nem lehetett elhibázni. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy sikerült. Nem elég hogy a Transformers sorozat történetileg egy ötéves gyerek színvonalára süllyedt le, most már a teknőcök kalandjait is ovisok írják, vagy ha mégis felnőtt emberek akkor csak annyi lenne a véleményem róla, hogy mi a fene?

Hogy a jó életbe sikerült ezt a sztorit kihozni, ráadásul úgy hogy minden benne lett volna egy ütősebb folytatáshoz, amivel sokkal több nézőt beránthattak volna a mozikba egy esetleges harmadik rész esetén - ami biztos lesz mert pénz, pénz, pénz. A karakterek csapnivaló módon elcseszettek, a négy teknőc baromságokat hadovál, az oknyomozó újságíró átmegy James Bondba és a kellő pillanatban ribancosra veszi a figurát. Rocksteady és Bebop sosem volt ennyire tahó és buta, még a rajzfilm sorozatokban sem. Zúzó akit bezúztak az első rész végén nem hogy nincs összetörve de még az öreg fószert lecserélték egy hozzá nem hasonlító fiatalabb kiadásra. És az egyik legkarizmatikusabb hősi ikont aki ebben az univerzumban tevékenykedik, azaz Casey Jonest, sikerült kellőképpen kiherélni és egy nyavalygó hisztis fiút csinálni belőle, akinél még April korábbi operatőrje is sokkal szimpatikusabb. Összesen két karakter volt számomra elfogadható, az egyik a most említett Vern volt, a másik pedig a zseniális tudós aki az ellenségnek dolgozott, ennyi.

A látvánnyal továbbra sincsen baj, minden pazarul fest, de ahogy értelem nincs a jelenetekben, vagy ész a cselekményben, úgy a fizika is nagyon sokszor csődöt mond, mint amikor például egy tank úszik egy folyó tetején és hasonlók. Körülbelül egy hete néztem meg a filmet és most jutottam el oda hogy a fortyogó düh lecsillapodott, szóval ha most annyit írok,hogy ez egy értelmetlenül gyenge szar, akkor még finom voltam. Ez csak saját vélemény persze, de én az életben nem vagyok hajlandó még egyszer megnézni ezt, még a gyerekeknek sem ajánlanám, mert csak elbutulnának tőle, ennél akármi jobb szórakozás nekik, nézzék meg a 87-es sorozatot, vagy a 1990-es feldolgozást, abban legalább volt szív is.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr3416243626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása