Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Viharlovagok (The Finest Hours)

2016. augusztus 10. - mazur51

150976_front

Az előzetesek leginkább egy katasztrófafilmet ígértek, a végeredmény pedig inkább egy kalandfilm jellegű dráma. Onnantól kezdve hogy a hajó kettészakad, ami hoz magával egy elég hatásos jelenetet is, szinte sok minden nem is történik. A mentőalakulat parancsra elindul az ítéletidőben és csónakáznak a viharos tengeren néha-néha életveszélyes helyzetbe kerülve, de ez őket nem igazán hatja meg.

Egyébként itt van talán a legnagyobb hibája a filmnek, a párbeszédek és az interakciók finoman szólva is siralmasak. Egy áruházi próbababában több élet van mint itt bárkiben, egyszerűen nem lehet eldönteni, hogy az egyes szereplők jelenleg hogyan viszonyulnak egymáshoz. És ez már a legelső percektől így zajlik, egy egyszerű randevú is olyan szinten súlytalan, hogy nem is törődünk vele, hogy most összejönnek-e vagy sem. Persze ez a szűkszavúság és ez a viselkedés betudható annak a kornak ahol a film játszódik, de ezért ennél mindenképpen többet kellett volna vele foglalkozni, mert érdektelenné válik az egész.

A legtöbb esemény a hajón játszódik amúgy, ahol a katasztrófát követően a főgépész veszi át a vezetést és megpróbálja összetartani a csapatot, noha eleinte nem hallgatnak rá, mert ő is ugyanolyan melós mint a többiek, de olyan meglátásai és ötletei vannak, aminek következtében elkezdenek bízni benne. Az hogy a megmaradt legénységből ki az aki még otthagyja a fogát, egy-kettőre kiderül és nem kell doktorátus sem hozzá hogy rájöjjünk. De ilyen jelenetek tucatszámra fordulnak elő, kezdve az elejétől és ez így megy tovább a legvégéig.

Fogalmazhatnék úgy is hogy ebben a filmben minden a stílusra jellemző elem megtalálható, de nem úgy ahogy megszokhattuk, hiszen minden annyira vontatott és néhol unalmas hogy ezekre fel sem figyelünk. A látványt leszámítva azt mondanám hogy ez egy Hallmark produkció csak A kategóriás színészekkel. Azokból pedig jó a felhozatal és ezért is bántó hogy nem tudtak rendesen kibontakozni, ezt én nem is forgatókönyvnek, hanem inkább a rendezésnek tudnám be. A legnagyobb ziccer kihagyása számomra nem a főszereplő, hanem a partiőrség egyik parancsnokát megszemélyesítő Eric Bana végletekig leegyszerűsített játéka volt. 

Sajnos számomra nem volt nagy durranás, sokkal jobban is meg tudták volna csinálni és izgalmasabban is, persze. A zene rendben volt, a hangulat sem volt rossz és azért történtek közben dolgok, de így is egy közepesen unalmas mozifilm lett belőle, pont amit a trailer is ígért.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5716243622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása