Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Deadpool

2016. február 18. - mazur51

147674_front

Bevallom őszintén jómagam csak a Wolverine moziban ismertem meg a karaktert és így nem is értettem, hogy a kőkemény rajongók miért szidták az így való bemutatását. Mivel a képregényben nem követtem nyomon, hogy miért olyan népszerű, ezért nem is hozott lázba a hír, hogy újra moziba kerül, ezúttal azonban rebootolják a nagyszájú "hős"-t. Az már inkább meglepett, hogy ugyanúgy Ryan Reynolds-ot szerződtették le a szerepre. Ezután elkezdtem jobban beleásni Deadpool múltjába és mire megjelentek az első fotók, illetve az első előzetes, már voltak elvárásaim a mozifilmmel szemben. 

Marvel filmben ritkán csalódtan az utóbbi időben, jóllehet voltak gyengébb és erősebb próbálkozások is, de miután elkezdték kiépíteni az univerzumot, már nem lehetett figyelmen kívül hagyni a filmek érdemeit. Az eredettörténetek közül számomra sem Amerika Kapitány, sem Thor története nem tudott kellőképpen megragadni, a Hangya és a Galaxis őrzői azonban már kellő indokot adtak arra, hogy reménykedjem egy újabb jó képregényfilmben. Arról nem is beszélve hogy R-es besorolást kapott, ami ritka mint a fehér holló, de ha egy dupla pisztolyos, dupla kardos emberről van szó, aki ráadásul elég szabadszájú is, akkor talán ez lenne a minimum, nem?

Hazaérve a moziból, csak egyet mondhatok. Ó te jó ég, én ilyen izgalmas, pörgős, vicces és persze véres képregény adaptációval még nem találkoztam. Szó szerint az első perctől kezdve özönlenek a különféle filmes és popkultúrális utalások, sőt még önmagából is képes paródiát csinálni, azáltal hogy folyton kikacsint a nézőre, aki mint én is, egy percre sem unatkozott a kicsit több mint másfél óra játékidő alatt.

A sztori egyszerű mint a faék, van Deadpool aki elindul bosszút állni, majd a végén meg kell mentenie álmai nőjét, akinek minden dilije passzol Wade-éhez. Az akciók nagyon rendben vannak, a lövöldözések intenzívek, a verekedések jól vannak megkoreografálva, a különböző trükkök is teljesen rendben vannak. Az alacsony költségvetésen ugyan meglátszik néhol - bár ha élvezed a filmet simán elsiklasz felette - a gyengébb CGI, de személy szerint nekem nem nagyon tűnt fel.

A kemény akcióhoz kemény zenék is szólnak, de azért néha bejátszik egy Wham! szám is, ami egész kellemes. Végül is, ez egy romantikus film. Merthogy minden levágott, vagy felrobbantott testrész ellenére, a fő cselekményszál egy igazi love story, némi trágársággal és különböző testnedvekkel egybekötve.

Igazából nehéz többet írni a filmről, mert akkor elkezdenék spoilerezni és akkor én sem élnék sokáig. Lényeg a lényeg, ez egy tökös romantikus-akciómozi, annyi humorral hogy a végén könnyű leesni a székről, vagy összegörnyedni a fájdalom miatt és másnap is garantált az izomláz miatta. Ha szereted a képregényfilmeket azért, ha nem akkor meg azért nézd meg, mert ilyen még nem volt és talán nem is lesz - hacsak nem a Deadpool 2.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5616242674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása