Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Connected

2013. augusztus 05. - mazur51

 

4798_front

 

Történet: Bob-ra rájár a rúd, a munkáját nem szereti, a fia sokszor csalódik benne és úgy általában elég szerencsétlen. Egyedülálló apaként nem könnyű neki, próbálkozik de eddig nem jött össze neki. Egyik nap furcsa hívást kap, a hívó aki Grace-ként azonosítja magát kétségbeesve próbálja meggyőzni Bob-ot hogy őt elrabolták és hogy segítsen rajta. A férfi persze elsőre nem hisz neki, de mivel a rendőrség szintén szkeptikusan áll hozzá, úgy dönt hogy mégis megpróbálja megmenteni.

Megvalósítás: Az hogy Hollywood régóta remakel olyan filmeket, melyek a határukon kívül születnek, nem újság. De fordított esettel csak ritkán találkozni. Ez is azt a példát erősíti. Esetünkben a 2004-es Cellular-t dolgozták fel a Hong-Kong-iak, vagyis inkább Benny Chan. Az utóbbi időben gyenge történetekkel rendelkező akciófilmes rendező most sem hazudtolta meg magát.  A sablonos cselekmény végig mellőzi az eredetiségét és a karakterek kidolgozottsága is egyenlő a nullával. Egy percig sem tudtam sajnálni az apát, aki nem ér oda időben a reptérre, a kardigános rendőr - korábbi főnyomozó - pedig gyenge és erőltetett húzás volt. Ehhez képest a Cellular-ban sokkal jobban voltak bemutatva a karakterek, nem utolsó sorban pedig a fő gonosz személye is sokkal hitelesebb volt, nem úgy mint itt. A film nem csak az alaptörténetet helyezte át Kínába, hanem a cselekmény elég nagy részét, szinte az egészet átemelte.

Akkor mi volt a jó benne? Őszintén szólva az egyetlen dolog ami jól lett megcsinálva, az az akció. Ebben Benny Chan mindig is nagy volt, Az operatőr is kitett magáért és a zene is kellemes csalódás volt. Ha jobban ráfekszenek a sztorira, akkor talán nem lett volna ekkora csalódás, mindenesetre az autós üldözés kimondottan látványos volt és valószínűleg ekkora törés-zúzás még nem volt a városban eddig.

Reméltem, hogy jobb lesz, de így sajnos csak egyszer nézős alkotás lett, ami az akción kívül semmi mást nem kínál.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1516242626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása