Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Parker

2013. július 04. - mazur51

 

67204_front

 

Egy kicsit többet vártam az Ördög ügyvédje rendezőjétől. Jason Statham-ről ismét bebizonyosodott, hogy hiába csinál évente két-három filmet, a nagy munkatempó sokszor azzal jár, hogy olyan filmre szerződik le, aminek a forgatókönyve egyenlő a nullával. Ilyen volt a Király nevében, a 13-as, a Mestergyilkos és a Válogatott gyilkosok is. Pedig minden produkció kellő mennyiségű tehetséges színésszel rendelkezik és nem kevés akciót is tartalmaz. A gond inkább az arányban keresendő, illetve a gyengén felépített cselekményben.

A történet egyszerű. Van egy elvek szerint élő profi - ilyet is láttunk már - , akit átvernek és elindul bosszút állni. Ami persze nem olyan egyszerű, mert a banda egyik tagja, amire vadászik, teljesen véletlenül kapcsolatban van a maffiával. A főhős, vagy inkább anti-főhős egyáltalán nem egy kedvelhető karakter, hiába szeretnék hogy szimpatizáljunk vele és azzal, hogy csak azoknak árt aki megérdemli, mert valójában ő is rossz ember.

Statham jó lenne a szerepében, de a minimális akciózása eltörpül a köztes időben történő semmi mellett. Hiába társul mellé a még mindig szexi Jennifer Lopez, belőle sem sokat látni.  Az igazat megvallva, onnan hogy Palm Beach-be helyeződik át a sztori,  minden lelassul és felejthetővé silányul. Michael Chiklis kellően aljas bandavezér és Clifton Collins Jr.-t is jó volt látni. Nick Nolte túsznak volt, a jelenlétének nem volt semmi értelme, a lányát játszó Emma Booth-nak már inkább, a minimális műsorideje ellenére.

Egy szó mint száz, nem lett több mint egy tucat akciófilm, igazából még annak sem nevezhető. Felejthető, egyszer nézős alkotás, amiben kedvenc kopasz szállítónk volt a húzónév és aki nélkül moziba se került volna.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4716242620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása