Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

A fantasztikus Burt Wonderstone (The Incredible Burt Wonderstone)

2013. július 04. - mazur51

 

75960_front

 

 

Hivatalos leírás: Burt Wonderstone és Anton Marvelton gyerekkoruk óta barátok, és hosszú évek óta Las Vegas legragyogóbb és legnagyobb bűvészsztárjai. Sikerükön csak Burt egyre növekvő egója tesz túl. Egy ideje azonban a duó látványosan jó barátsága szemfényvesztés, mivel titokban ki nem állhatják egymást. Egy nap felbukkan egy utcai illuzionista, Steve Gray, akinek sokkoló mutatványai egyre népesebb rajongótábort vonzanak, és a bűvészpáros csillaga leáldozik. De még teremhet nekik babér – a színpadon és azon túl–, ha Burtnek sikerül visszatalálnia ahhoz, aki miatt a varázslat szerelmese lett. (Wiki)

Megvalósítás: Lassan szokásommá válik, hogy esélyt adok azoknak a filmeknek amikben Steve Carell szerepel és minden alkalommal csalódok. Nem tudom, hogy az ő hibája-e, de eddig szinte minden produkció amikben láttam, ígéretesnek indult és a végeredmény egy meglehetősen unalmas próbálkozás lett. Sajnos ebben az esetben is ugyanez történt. Adott volt egy egész humorosnak ígérkező bűvészmozi - amiben azért nem kis nevek játszanak - és kellően elszúrták.

Hiába volt ott Steve Buscemi, aki akár egymaga is elbír egy ilyen szereppel, vagy a csodálatos Olivia Wilde, az abszolút maffiafilm kedvenc James Gandolfini (Nyugodjék Békében), vagy a legendás Alan Arkin. A sztori lapos volt és vontatott, pár kivételtől eltekintve semmilyen meglepetést nem tudott okozni. A legnagyobb gond vele, hogy a műfajt nem lehet meghatározni, elvileg vígjáték lenne, de sokszor eltérnek tőle, ami miatt a lendület igen sokszor leül és a magunkba mélyedős énkereső drámázás is felszínes hatást kelt.

De azért van pozitív oldala is. Carry valami hihetetlenül jó volt a szerepében, a karaktere lehet hogy őrült idióta, de neki iszonyat jól állt. A trükkök nem olyan ütősek, viszont kellő mennyiségű humort tartalmaznak, főleg ami Steve Grayt illeti. A legjobb rész egyébként a film végén található, a közönségeltüntető trükk bemutatása. Sajnos ennyit tudok felhozni a jó oldalon, nekem egyszer nézős mint a Párterápia, az Őrült dilis szerelem, vagy a Dan és a szerelem.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6016242618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása