Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Halálos Iramban 6 (Fast and Furious 6)

2013. június 09. - mazur51

 

fast_and_furious_six_ver3_xlg

 

Mikor Justin Lin 2006-ban átvette a sorozat irányítását úgy tűnt, hogy hiába a drasztikus helyszín és színészcsere, ez nem lesz elég ahhoz hogy tovább folytatódjon a történet.  Az autós versenyek ismét nagyobb szerephez jutottak és a driftelés is jó húzásnak bizonyult, de Lucas Black és a Bow Wow kettőse minden volt csak nem hiteles, a film egyetlen szereplője, aki emlékezetes tudott maradni az Han volt, akit Sung Kang játszott parádésan. Sajnos azonban a film vége felé egy robbanásban szörnyethalt, de ez sem gátolta meg a rendezőt abban, hogy engedve a rajongói nyomásnak ismét visszahozza az életbe. Na persze nem ténylegesen, hiszen a 4-5-6 mind a Tokyo Drift előtt játszódik, de előbb utóbb el kell érni azt a pontot, amikor Han meghal, hacsak nem írják őt is vissza valahogyan a sztoriba, ahogy azt tették Letty (Michelle Rodriguez) esetében, akitől a negyedik felvonással búcsúzhattunk - azonban mint kiderült, csak egy kis időre. Lényeg a lényeg a legutolsó három rész minőségileg csak jobbá tette a sorozatot. Legnagyobb sajnálatomra az autósversenyek elmaradtak és helyüket az igazán kemény és sokszor hihetetlen akciók vették át, ami legtöbbször olyan mutatványokat eredményezett, amitől leesett az állam. Ez most sem történt másképp, a közel kétórás játékidő alatt nem győztem kapkodni a fejem, olyan irgalmatlan tempót diktált a film és még a pörgések közti időt is sikerült tartalmasan kitölteni. Ezekben a jelenetekben rendszerint a szereplők egymáshoz való viszonyát, viselkedését mutatták be és sokkal barátibb volt a légkör mint a korábbiakban. A végig izgalmas cselekmény mellett egy nagy adag poént is sikerült belecsempészni, ami főleg Tyrese Gibson szokásos panaszkodásának és beszólásainak tudható be. A karakterek mindkét oldalon hozzák a kötelezőt, de érdemes megemlíteni Luke Evans-t, aki valami félelmetesen játszotta el Shaw-t.

Ahogy teltek az évek, úgy voltak egyre durvábbak a különböző autós üldözések és mutatványok, mostanra olyan szintet értek el, amit már nehéz lesz űberelni. Hogy a tankos zúzást hogyan lehet tovább fokozni nem tudom, de a készítőknek fel kell kötni a gatyát, mert látványban már nem tudnak sok újat mutatni. Szerencsére a következő rész főgonosza - akinek nevét fedje jótékony homály, hiszen csak a stáblista utáni részben lepleződik le - és az eddig is bevált csapat továbbra is vonzza a nézőket és mivel most is kasszát robbantottak, valószínűleg az embereket érdekelni fogja a hetedik és nyolcadik-kilencedik rész is. Vin Diesel már a forgatás utolsó napján bejelentette hogy jövőre számíthatunk egy újabb adrenalindús mozira tőlük, egyetlen változás csak az hogy a szériát felélesztő Lin elhagyja a fedélzetet és helyére a Fűrész filmekkel berobbanó James Wan kerül. Szóval egyelőre úgy néz ki nem fog kifulladni ez a franchise, legalábbis amíg ekkora rajongótábora van.

Baba zenék, sok akció, dögös verdák, jó nők - és a másik nemnek tökös férfiak - nekem nagyon bejött, akárcsak a korábbiak. Ezzel lezárult egy korszak, jövőre egy új trilógia veszi kezdetét, ami már Tokio után játszódik.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8516242606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása