Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Chunibyo Demo Koi Ga Shitai!

2013. május 06. - mazur51

 

Chunibyo Demo Koi Ga Shitai!

 

Történet: A chuunibyou egy olyan betegség mely a kamaszkor környékén jelentkezik, hatására az ember mentálisan átalakul. Ez lehet enyhe vagy erős változás is. Lehet az hogy korábban utált ételeket kezd el enni, korábban szeretett dolgokat megutálni, vagy fantáziálni arról hogy valaki más az illető, rendőr, gonosztevő, sportoló vagy esetünkben egy fekete mágus, akit Dark Flame Master-nek hívnak. Ez a betegség idővel elmúlik és akkor az alany hihetetlenül kínosnak kezdi érezni mindazt, amiről korábban azt hitte hogy milyen menő dolog. Togashi Yuuta ezzel szintén így van, új iskolába kerül, ami a lehető legmesszebb van a régitől, ahol mindenki ismerte. A névtelenségnek hála hamar barátokra lel és úgy tűnik, hogy végre beköszönt a nyugalmas és nem utolsó sorban átlagos középiskolai élete. Ám ez nem megy olyan könnyen, ugyanis egyik osztálytársnője tud a titkáról és ami még rosszabb, ő még mindig a chuunibyou áldozata, amitől Yuuta annyira szabadulni akar. Balszerencséjére segít neki klubot alakítani, majd csatlakozik is, ezzel végképp megpecsételve a nyugodt napjait.

Megvalósítás: Fontos leszögeznem hogy a habkönnyű szórakozás mellett, amit már maga a történet is sugall, igen komoly háttérrel is rendelkezik a cselekmény, ami miatt egyik percről másikra képes átváltani a drámai felhangra. Értem ezt azalatt, hogy a női főszereplő betegsége miért is alakult ki, illetve hogy miért is nem szűnt meg. Ezt azonban csak a sorozat vége felé tudhatjuk meg, habár utalások szinte egész végig vannak rá. A karakterek szerethetők, főszereplőnk mellett az enyhén nőimádó barát, a szintén chuunibyou-ban szenvedő klubtag, a korábban ebben szenvedő másik klubtag - aki csak azért lépett be hogy az arról az időről lévő bizonyítékokat megsemmisítse - és persze a közvetlen családtagok, mind-mind szimpatikusak a maguk módján.

Azért nem kell megijedni nem kell olyan erős váltásra számítani a műfajok között, mint mondjuk a Green Green esetében, de sajnos mindenképpen szükségszerű lesz. Amúgy a stílus leginkább school of life egy kis fantasyval keverve, na meg persze jó adag humor és némi romantika. Az tetszett benne, hogy bár eltérő műfajok összességéről van szó, nem lehet panasz rá, hiszen a lényegében elhanyagolható fantáziaképek nem hogy gyengébbek lennének a karakterábrázolásnál, vagy a háttereknél, hanem éppen hogy jobban ki vannak hangsúlyozva, így egy "látszólagos" mágus csata is legalább annyira látványos mintha csak egy magical animet nézne az ember, ehhez persze a megfelelően komoly színhatások és a komolynak hatni akaró zene is hozzátársul, ami egészen pozitív élményt von maga után.

Összegzés: Nem valószínű, hogy lesz folytatása, hiszen egész szépen sikerült lezárni a történetet, de sosem lehet tudni, egy OVA még érkezik azért belőle és a sorozatot megelőzte egy websorozat is, aminek Love, Chunibyo & Other Delusions Lite volt a címe. A hétköznapokból kikapcsolni megfelelő választás ez az anime, de többet senki ne várjon tőle. Csak szórakoztatni akar, azt meg jól csinálja. MAL 7 pont.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8816242602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása