Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

The Chaser (Chugyeogja)

2012. december 03. - mazur51

 

chugyeogja_poster

 

Történet : Az  egykori nyomozó, Joong-ho lányokat futtat, de valamiért ketten is leléptek tőle. Emberek hiányában megkéri egyik alkalmazottját, Mi-jin-t hogy menjen el egy ügyfélhez, de észreveszi, hogy a korábban eltűnt két lány is ugyanahhoz a férfihoz ment, ezért felhívja hogy figyelmeztesse, de már késő. Mikor a környékre ér véletlenül beleütközik egy autóba, amit Young-min vezet. Amikor észreveszi rajta a vért, gyanút fog és amikor megcsörgeti kiderül, hogy ő az a  férfi akit keres.  Üldözőbe veszi majd elfogja, de mindketten a rendőrségen kötnek ki, ahol Young-min bevallja, hogy megölte a nőket, kivéve Mi-jin-t, aki még életben lehet. Joong-ho úgy dönt kerüljön bármibe is megkeresi a nőt. Az idő egyre fogy és ha nem lesz bizonyíték, akkor szabadon eresztik a gyilkost.

Megvalósítás: Nem tudom mennyire tudtam érzékeltetni a történet komolyságát. A cselekmény az ázsiai filmekre jellemző iramban halad, mindent szépen felvezet és még csak minimális eltúlzás sincsen. Az amerikai tempónak itt nyomát sem találni, sem az összekapkodott forgatókönyvnek. Végre egy igazi, vérbeli thriller. Végre nem álcázott akciómozit kaptam, hanem végig izgalmas és lebilincselő krimit. Minden ízében tökéletes alkotás.

Nem hiszem hogy az utóbbi időben láttam-e ennyire sokkolóan valósághű történetet, amelynek a lényegét nem csak a két főszereplő közti kapcsolat adja, hanem a sok kis eldugott célzás. Olyanok, mint hogy a törvény megköti a rendfenntartókat, a média minden hülyeséget felfúj, a politika jelentőségét napjainkban és a lakosság  szociális helyzetét és a többi és a többi.

A sorozatgyilkos-os mozikra általában jellemző a brutalitás és a trancsír. Noha azért vér itt is van, itt csak másodlagos szerepkört mutat be. A gyilkosság mint olyan inkább csak egy megtörténő dolog, de amikor az áldozat rettegését figyeljük az utolsó pillanatig, amikor azt várjuk hogy jöjjön valaki és állítsa meg ezt az állatot, mielőtt véghezvinné szörnyű tettét, az ami miatt a hatása rátelepszik a nézőre. Elkerülhetetlen a vég, tudjuk mi is és az aktuális áldozat is, de mégis bennünk van a remény, hátha megmenekül. De ez nem az a "hajó". Itt nincs utolsó pillanatban segítségre érkező hős, vagy mindent sutba vágó rendőr, aki a főhős partneréül szegődik, csak a kőkemény és borzalmas valóság. És pont ez az ami miatt működik a film, hogy a való életben léteznek ilyen szörnyetegek.

A hangulat érzékeltetése nem utolsó sorban a két főszereplőnek,  Yun-seok Kim-nek és Jung-woo Ha-nak köszönhető. Mindketten igen tehetséges színészek, akiket a külföldi kritika is elismer. De ugyanakkora érdem illeti meg Yeong-hie Seo-t, azaz Mi-jin-t és persze az összes többi színészt.

Említhetném még a nagyszerű operatőri munkát, a filmzenét, a világosítást és nagyjából bármit, mert minden csak hozzájárul az élmény fokozásához. De lényeg a lényeg, nagyon tudom ajánlani a megnézését.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7716242578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása