Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Tasogare Otome X Amnesia

2012. november 04. - mazur51

 

 

A történet középpontjában egy középiskolás fiú áll, aki valamiért meg tudja érinteni, a régi iskola szellemét, Yuuko-t. Ezután az eddig magányos lány állandóan zaklatja és szinte megszállásnak is lehetne nevezni a rajongását, ami idővel szerelemmé változik. A fiú megígéri neki, hogy segít kideríteni a halálának körülményit és visszaszerezni az emlékeit.Ennek érdekében Yuuko megalapítja a paranormális tevékenységeket vizsgáló iskolai klubot, melynek további két tagja lesz. Egy elsős diáklány és egy másik lány, aki Yuuko testvérének az unokája. A négyes különös eseteket vizsgál meg és ezek többségéről kiderül, hogy mindegyiknek van valami köze a szellemlány múltjához.

Megmondom őszintén elsőre nem nyűgözött le a sztori és az ecchis meztelenkedések sem segítettek abban, hogy jobban megkedveljem a sorozatot. De aztán ahogy haladtam előre a történetben, úgy lett egyre drámaibb és meghatóbb. A humoros dolgok a vége felé szinte teljes mértékben elmaradtak és bekövetkezett az a fordulat, ami miatt be kellett raknom a kedvencek kategóriába az anime-t. Nem tudom, hogy vajon a 2009 óta futó manga mennyire más mint a SILVER LINK stúdió által képernyőre álmodott cselekmény, de bizton állíthatom, hogy ha az utolsó 5 perc más lett volna, akkor minden ecchi  jelenet ellenére, megadtam volna neki a maximális pontszámot. Így sajnos csak közel tökéletes dráma lett belőle, nem akármilyen befejezéssel.

A grafika elhagyja a manapság annyira divatos CGI-t és a színek sem tükrözik a szokásos látványvilágot, helyette főleg erős színkezelést látni. A narancs, a vörös és a fekete minden keveréke bemutatásra kerül a 12 rész alatt és ami külön tetszik, hogy ettől nem válik az egész egy szürreális álomvilággá, hanem épp ellenkezőleg sokkal valóságosabbnak hat még az amúgy vidám részeknél is. Ehhez nem kis részben járul hozzá a megfelelő zenei aláfestés és persze a seiyuuk fantasztikus alakítása. Hogy közülük néhányat említsek is : Yumi Hara, Tsubasa Yonaga, Eri Kitamura, Misato Fukuen. (Yuuko, Teiichi, Kirishima, Okonogi).

A kezdeti túlságosan erotikusra vett részek után szerencsére beindulnak a dolgok és épp ezért nagyon ajánlom a megnézését. Vonatkoztassatok el az ecchi jelenetektől és akkor igen jó drámát fogtok kapni, amit mindenképpen érdemes legalább egyszer megtekinteni. MAL : 9 pont

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr416242566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása