Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Álcák csapdája (The Double)

2012. február 16. - mazur51

 

 

Michael Brandt elsőfilmes rendező ugyan, de forgatókönyvíróként már jóval több tapasztalata van. A Börtönvonat Yumába, Wanted és a Halálosabb iramban bizonyítják, hogy van érzéke az akció, illetve a thriller műfajhoz. De nem az ő neve miatt néztem meg a filmet, hanem a történetért. Ritka a mozikban az a produkció, ami nem kínál felesleges dolgokat és csak a lényeget mutatja be, mindenféle kertelés nélkül. Ehhez hozzájön az a kémszervezetek versus bérgyilkos játszma is, ami csak még vonzobbá teszi az adott filmet. A kötelező fordulatok és csavarok most is megvannak, de nincsenek túlcifrázva. Az akciójelenetek jól vannak megcsinálva, szerencsére az operatőrre sem jött rá közben az epilepszia, így a rángatózás elmaradt. Az egyetlen ami kicsit zavaró - főleg ha otthon nézzük a tv-n -, hogy sok a sötétben játszódó rész, ami sokszor köthető valamelyik akcióhoz. Ezt leszámítva nem tudok belekötni semmibe.

A másik ami miatt érdekelt az Álcák csapdája, az a főszereplő. Richard Gere az a fajta színész akinek bármi jól áll. Ugyan itthon leginkább romantikus filmekben látni, szerencsére a keményebb műfajokban is megállja a helyét. A higgy neki hisz zsaru, a Legbelső félelem vagy a Sakál ékesen bizonyítják hogy a thrillerek terén sem kell szégyenkeznie, de ez csak pár a példák közül. Az összetettebb karakterek sem állnak távol tőle, így igen csak üdítő volt ilyen szerepben látni ismét. Szerintem ez sokkal jobban áll neki, mint a romantizálás.

Topher Grace-t már a Traffic óta ismerem, de ezidáig még nem tudott ehhez hasonló alakítást nyújtani. Jó volt látni, hogy egyre komolyabban veszi a munkáját. A Ragadozókban sem győzött meg igazán, de talán ezután egyre jobb és jobb lehet. Persze ha főleg a romantikus komédiák világában forgat, akkor nem is fog kitörni onnan. Martin Sheen egy fontosabb mellékszereplő volt, de többet is kihozhattak volna a CIA igazgatójából. Tamer Hassan játéka lényegtelen, mert leginkább csak harcolt, amikor feltünt. Olyan komolyabb dialógusa nem volt neki. Stephen Moyer-t berakták az előzetesbe, mintha ő lenne a harmadik főszereplő, de ez tévedés. Neki elég kis, de fontos szerep jutott. Chris Marquette továbbra is felejthető. Odette Annable tehetséges színésznő és egyre profibb a hozzáállása is.

A cselekmény pörgős volt, ahol lassult ott is végig fennt tartotta a figyelmet, a zene nagyon passzolt és az egész film nagyon egyben volt. Többször nézős alkotás egy kemény Richard Gere-el.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6316242530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása