Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Hupikék törpikék (The Smurfs)

2012. január 22. - mazur51

 

 

Történet : Aprajafalvában nagyban készül mindenki a Kék Hold ünnepére, amikor is Hókuszpók bekavar. Menekülés közben Törpapa, Okoska, Duli-fuli, Vitéz Törp, Ügyifogyi és Törpilla átkerül egy másik világba. Ez már nem az a kedves kis erdő, ahol eddig éldegéltek, ez itt New York és nincsenek biztonságban, mert a csúf-gonosz Hókuszpók és hű macskája, a nyomukban van és még Ügyifogyi is elkeveredik.

Megvalósítás: Én próbáltam, én nagyon próbáltam, én annyira igyekeztem, hogy legyűrjem minden előítéletemet amit a filmmel szemben tápláltam. Adtam neki egy esélyt, hátha nincs igazam és nem tiporja a földbe gyermekkorunk egyik kedvenc meséjét, amit a kicsik és nagyok egyaránt szerettek. Sajnos igazam volt, ez a film minden amivel csak megcsúfolható ez a kedves aprónép. Aranyos kis kék manókból, a popkultúrának eladható szemetet kreáltak.  A lényeg, vagyis a "törpség" teljesen elveszett. Idétlen dialógusokat rágtak a szájukba, amitől csak bénábbak lettek. Gondolom muszáj volt rappeltetni őket, nem elég hogy Alvinék Lady Gaga-t énekeltek, vagy a Húsvéti nyuszi dobol-t, most már a Törpöknek is is hülyét kellett csinálniuk magukból. Nulla báj, viszont mennyi pénzt kaszálhatnak majd, ha még lemezeket is kiadnak velük.

A forgatókönyvről nem éri meg diskurálni, mert úgy rossz ahogy van. Egyetlen olyan dolog van benne amit megpróbálnak sulykolni. A család fontos, mindent meg kell tenni érte. Hogy szó szerint idézzem, "Egy törpöt sem hagyunk hátra" vagy "Mindenki törpért, törp mindenkiért. És itt a másik zavaró tényező, az értelmes beszédek helyett, a legtöbb mondatba belefűzték a törp kifejezést, mintha ötlet híján ezzel akarnák eladni a produkciót.

A Hollywoodi moziknál alap a jó kinézet és a zene. Ez passzolt, nem volt velük gond. A látvány nem merült ki abban, hogy bemutatták lénykéket, a varázslatok is egész pazarul festettek. A macska is jól lett leanimálva, a nevetése kimondottan vicces volt. A karakterek közül ő és Hókuszpók az, akiket ki lehet emelni. Őt egyébként Hank Azaria játszotta zseniálisan, a poénok legtöbbje hozzá köthető. Neil Patrick Harris már sokszor volt olyan szereplő, aki képes leégetni magát ha szükséges. Jayma Mays végtelenül aranyos és naiv volt. Sofía Vergara hűvös és szívtelen főnökből, érző nő lett és mindehhez csak egy hupikék Hold kellett.

A gyerekek akik megnézik esetleg jól érzik majd magukat közben, habár nem fogják érteni a "mélyen szántó" belső gondolatokat. A felnőttek akik a gyerekeket elkísérik a moziba nem fogják annyira élvezni. Azok pedig akik szerették ezt a kedves rajzfilmsorozatot, meg se nézzék. Ha esetleg valakinek mégis tetszene az örülhet, 2013-ban jön a folytatás, amit ismét Raja Gosnell rendez és persze ugyanezek az írók is maradnak. Mit mondhatnék, Hollywood tele van eredetiséggel és jó ötletekkel.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1816242524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása