Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Féktelen harag (Drive Angry)

2012. január 19. - mazur51

 

 

Történet : Milton lányát egy őrült vallási szekta vezetője meggyilkolja és a kislányát elviszi magával, hogy három nap múlva feláldozza, mert az hiszi hogy ezzel megnyitja a Pokol kapuit. Ezt persze ő nem hagyhatja, neki nem számít az hogy évekkel ezelőtt meghalt, feljön a Pokolból és mindenkit kicsinál, aki lassítani próbálja. Célja elérésben egy fiatal nő is segíti, ketten versenyt futnak az idővel, miközben egy "könyvelő" üldözi Miltont, hogy visszavihesse magával oda ahonnan megszökött.

Megvalósítás: A leírásból sejthető, hogy ezt a filmet nem szabad komolyan venni és ha így teszünk, akkor remek szórakozást nyújthat. Eltúlzott akció jelenetek, lövöldözések, verekedések, robbanások és fekete humor. Ez jellemzi a produkciót, amiben mindenki hozza a formáját. A rendező jól tudott bánni a színészekkel, jó érzékkel dolgozott, meglátszik hogy már egy ideje a szakmában van. Ugyan Patrick Lussier neve nem sokat mond, rendezőként csak a Dracula (2000 és a két folytatás) filmeket, a Fehér Zaj második részét és a Véres Valentint jegyzi, eddig inkább vágóként tevékenykedett. E tekintetben viszont már több ismerős darabra lelhetünk, olyanokra mint a Sikoly 1-3, Vámpír Brooklynban, vagy a Mimic a júdás faj.

A látvány nagyon jó, izgalmas és akciódús. A 3D -nek nem sok értelme volt, egy két jelenettől eltekintve, sima 2D-s moziként is bemutathatták volna. A zene remekül passzol a film mellé, de akár külön is hallgatható. Akár csak a betétdalok.

Nicolas Cage végre kiheverte a Varázslótanoncos buktáját és nem kellett komolykodnia sem. Rég volt, hogy egy szerep ennyire passzoljon hozzá, arról nem is beszélve, hogy most a haja is normális volt. Az úriember továbbra is gőzerővel dolgozik, így minden műfajban kipróbálja magát, de szerintem az akciófilmek állnak neki a legjobban. Amber Heard neve egyre nagyobb lesz, egyre több nagyobb színésszel játszik együtt. Már a Mostohaapában megkedveltem, az Ananász Expresszben is jó volt, a Zombieland-ben sajnos keveset játszott, de még sok más szerepe van, ahol igazán kimagasló teljesítményt nyújt. Szerencsére az álomgyár rájött hogy nem csak egyszerű sikongatós horrorfilmbaba a leányzó, hanem tehetsége is van, amit időről időre láthatunk is. William Fichtner az egyik kedvenc mellékszerep színészem, mindig örülök neki. Játszi könnyedséggel hozta az alvilágból feljövő könyvelőt, akinek meg sem rándult az arca. Ez a szerep iszonyatosan jól állt neki, legutóbb a Párterápiában volt ilyen jó, a perverz politikus szerepében. Billy Burke is inkább mellékszerepekben tűnt fel, de az Alkonyat széria óta, nagyobb figyelmet kap. David Morse sajnos most nem tudott kibontakozni.

Igazi adrenalinbomba, tele klisés húzásokkal és hihetetlen eseményekkel. Többször is elő lehet venni és jókat nevetni rajta.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2216242522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása