Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Jonah Hex

2011. október 22. - mazur51

 

 

Hex kultikus figura, aki legalább annyi rajongóval bír mint Pókember és társai. Az alap tehát adott volt, az eddig kiadott számos képregényben az égett arcú hős megküzdött már mindennel amivel csak lehet és éppen ezért nem is lehetne beskatulyázni mint csak westernt, vagy sci-fit, vagy fantasy-t, vagy drámát. Egy ilyen masszív alapot, csak odafigyelés nélkül lehet igazán rosszul filmre adaptálni. Nos sajnos ez bekövetkezett. Eleve ötletem sincs, hogy miért éppen egy rajzfilmes rendezőt kellett megbízni. Emellett ott van az is, hogy a Mark Neveldine - Brian Taylor páros hogyan volt képes egy ilyen vacak forgatókönyvet megírni, egy olyan duó aki az akciófilmeknek egy teljesen új lökést adott a Gamer-el és a Felpörögve 1-2-vel és akik egy olyan csavaros filmet tettek le az asztalra, mint a Boncasztal.

Mennyi kérdés és sehol egy válasz. Minden előzetes reményemet nagyjából sikerült egészen nullára redukálni amikor a durván 75 perces játékidő végén megkérdeztem magamtól, hogy ez mi a ....?. A rövidsége ellenére még lehetett volna egy szuper-pörgős mozi belőle. A cselekményvezetés teljesen kusza, meg lehet érteni az eseményeket, de figyelni kell, mert sűrűn váltanak az idősíkokban is. Persze így is lesznek olyanok akiknek bejön, hiszen ízlések és pofonok ugye.

A színészgárda viszont erős. Josh Brolin jó választás volt és bármelyik filmben megállja a helyét, na jó a Tőzsdecápák 2-ben olyan semmilyen volt, de a félőrült bosszúszomjas fejvadász szerepe nagyon jól állt neki. John Malkovich egy ikon, aki gonoszként mindig öröm látni, mindegy hogy művészfilmben, vígjátékban, krimiben, horrorban, vagy más műfajban bukkan e fel, sosem okoz csalódást. Még az Égető bizonyítékot is csak miatta tudtam végignézni, akármekkora borzalom is volt maga a film. Michael Fassbender csillaga fokozatosan emelkedik, egyre több olyan szerepet kap, ami akár a karrierjét is meghatározhatja. Ilyen volt a 300-ban, az Éhségben, az Eden Lake-ben, A kilencedik légióban, vagy most az Új X-men filmben, ahol magát Magneto-t alakíthatta. Megan Fox csillaga ugyanakkor leszállóban van, a Transformers-el berobbanó nő karrierjének nem tett jót, hogy Michael Bay-t kritizálta, ahogy a szerepvállalásai sem. Az Ördög bújt beléd minden volt csak jó nem, a J. Hex-ben megint felejthető és ahogy elnéztem a jövő beli terveit inkább az idétlen vígjátékokat részesíti előnyben - A Passion Play drámát még nem láttam. Michael Shannon azon kevesek közé tartozik, akik ritkán jutnak főszerephez, de sosem okoznak csalódást. A Take Sheltert veszettül várom tőle és remélhetőleg idén még befut a hazai mozikba is.

Akit bővebben érdekel a képregényalak, az itt olvashat róla. Nekem a film nagyon nem jött be, hiába volt benne látvány, akció és jó színészek, ha az összesség egy olyan zagyva turmix, ami nem csak logikátlan, de élvezhetetlen is. Amikor kiderült, hogy a moziban nem mutatják be csak DVD-re érkezik, akkor csalódott voltam és nem értettem miért, de most már megértem.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5716242490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása