Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Johnny English - Újratöltve (Johnny English Reborn)

2011. szeptember 18. - mazur51

 

 

Ez a film mindenképpen azoknak ajánlott csak, akik bírják az angol humort, illetve bejött nekik a 2003-ban bemutatott első rész. Nos, nekem mindkettő nagyon tetszett. Oliver Parker eddig is készített már könnyedebb darabokat, de most először dolgozott igazán humoros filmen, ráadásul egy olyan komikus mesterrel mint Atkinson.

A történet rendkívül egyszerű, de itt nem is a cselekményen van a hangsúly, hanem a főszereplő botladozásán és azon, hogy bármennyire is viccesnek hat a viselkedése, végül mindig elkapja a rosszfiút. Talán az a változás lepett meg a legjobban, hogy most sokkal profibb ügynököt láthattam, mint az első részben. De ezt betudtam annak, hogy az eltelt idő alatt English is sokat fejlődött.  Legalábbis a tudását illetőleg, a bénázása továbbra is megmaradt és ez az amiért megszerettem. Nekem olyan mint a nagy mester, Clouseau felügyelő a Rózsaszín párducból - persze szigorúan a Peter Sellers féle változatból. Őfelsége titkos ügynöke most is megkapta a maga társát, ezúttal azonban új embert kap, egy kezdőt. Rajta is legalább annyit lehet nevetni mint mentorán.

A színészválogatás ismét remek lett. Rowan Atkinson megannyi híres karaktere - Fekete Vipera, Mr. Bean, Fowler nyomozó, stb - után ismét magára ölthette a James Bond paródia alteregóját, ami már korábban is sikeresnek bizonyult. Róla nem tudok egyetlen rossz szót sem mondani, mert már amikor gyerekként Mr. Beant néztem a tv-ben, már akkor elvarázsolt,  ez a lelkesedés azóta sem lohadt le. Sokan hasonlítják Benny Hill-hez, ami hiba hiszen két külön stílust képviselnek. Benny inkább az altesti humorra ment rá és teszem hozzá, zseniálisan. Ha angol humorról van szó, akkor ő mindig is az élvonalba fog tartozni, akár csak Atkinson. Dominic West- et a Szentivánéji álom óta követem figyelemmel és sajnos ritkán kap nagyobb szerepet, tavaly a Kilencedik Légióval ismét bizonyította, hogy kiváló színész és remélem a John Carterben is nagyot fog alakítani. Gillian Anderson ismét középpontba került, aminek rendkívüli módon tudok örülni és meg is szépült az X Akták 2 óta. Jövőre összesen három produkcióban láthatjuk viszont, de persze ez attól is függ, hogy hozzánk mikor jutnak el ezek a címek. Rosamund Pike csodálatos mint mindig, a Halj meg máskor óta rajongok érte és mint a legtöbb Bond lány esetében, ő is nagyobb figyelmet kapott azóta. Idén még jön pár film tőle, de jövőre meglátjuk, hogy a Titánok Harca 2 -ben hogy fog állni neki, a harcos hercegnő karaktere - remélem ezúttal maga a mozi is jó lesz. Daniel Kaluuya eddig főként televízióban szerepelt, de talán a későbbiekben kap majd nagyobb felkéréseket is, ha más nem akkor vígjátékokba simán elmenne. Richard Schiff is azok közé tartozik, akiknek majdnem csak mellékszerepeik vannak és nem is hiányolunk tőle nagyobb alakítást, hiszen nagyon jól megy neki. Idehaza is elég sok produkcióban figyelhettük meg, legutóbb a Seholország kapcsán.

A zeneválasztás megint teli találat, hiszen nem csak végig jelen van és beépül a történetbe, Ilan Eshkeri - egyik személyes kedvencem - aláfestő zenéje, hanem akár a filmtől függetlenül is élvezhető marad.

Végezetül még annyit, hogy rengeteg nevettető pillanat volt és végig megmaradt a hamísítatlan Johnny English hangulat. Kötetlenül lehet élvezni és arra a 100 percre tökéletesen kikapcsolt.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4316242480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása