Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Párizsból szeretettel (From Paris with love)

2011. július 09. - mazur51

 

 

Pierre Morel már legutóbb is egy ütős akciófilmet hozott össze, most ismét Luc Besson ötletét használta fel. Besson a produceri munkássága alatt főleg akciómozikat készített, a Taxi, a B13 és  a Szállító sorozat mellett, nemrég az Elrabolva is belépett a keményebb folytatásos filmjei sorába, ebből egyelőre nem híresztelnek második részt, de nála ki tudja mi lesz. A filmet azonban társíróként is jegyzi,  vagyis a legtöbb ötlet tőle származik. Mondjuk arra kíváncsi lennék, kinek jutott eszébe, hogy a kínai drogcsempészektől a pakisztáni terroristákig hogyan jutnak el. De annyi bizonyos, hogy a forgatókönyv eléggé pörgős.

De egy ilyen filmtől mit is várna az ember. A vágások jól vannak kivitelezve és a kamerarángás is elmarad, ahogy már a rendező és producer uraktól megszokhattuk. Akkor mi van helyette? Tökéletesen kivitelezett akciójelenetek, ami nem egyszer másolja a szokásos kliséket és ahogy már megszokhattuk a főhős-t - illetve főhősöket - nem lehet megölni.

A színészgárda jól teljesített és messze kimagaslik közülük John Travolta , aki az utóbbi időben választott gyenge szerepvállalásai után végre megint tökös karaktert alakított. A Hajsza a föld alatt remake-ben nagy lehetőségek voltak, hiszen Travolta a negatív szerepekben mindig is fürdött, de hiába a tehetség ha a silány forgatókönyvnek hála, a gonosz egyszerűen felejthető. De most ismét parádézik és ha a Savages-ban és a GOTTI: In The Shadow Of My Father-ben is hozza a formáját, akkor nem kell félteni, hogy visszatalál a butuska családi vígjátékokhoz. Jonathan Rhys Meyers a film felében egy vázával rohangál, de azért őt sem kellett félteni, szimpatikus volt. Kasia Smutniak-t még nem ismertem, de igen kellemes csalódásként ért. A többiek hiába képezték részét a történetnek, de akkor is eltörpült a jelentőségük.

Bátran ajánlom a francia akciómozi szeremeseinek, a rövid játékidő alatt egy percre sincs megállás.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6916242458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása