Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi

2011. június 19. - mazur51

 

Történet : az Otogi Akadémián belül működik egy szervezet, az Otogi Bank. A nevével ellentétben ez nem pénzzel foglalkozik, hanem mindenféle megbízásokat teljesít. A szervezet tagjai között van Ookami Ryouko, aki egy igen harcias lány és akinek egy nap váratlanul szerelmi vallomást tesz Morino Ryoushi. Persze visszautasítják, ám ez nem veszi el a kedvét. Ryouko legjobb barátja, Ringo tanácsára a fiú csatlakozik az Otogi Bankhoz és így talán időközben megváltozik majd z egymáshoz való viszonyuk, ami nem egyszerű mert Ryoushi nem bírja ki ha nézik, szociofób. Mindezen tulajdonságaival együtt is értékes tagja lesz a csapatnak, akire a bajban mindig lehet számítani és abból bőven kijut a társaságnak, mert valaki meg akarja semmisíteni őket.

Megvalósítás: az Ookami-san-t Okita Masashi találta ki még Light Novel formájában 2006-ban, négy évre rá megjelent a mangaváltozat is, Kurumi Suzushiro rajzaival. Eddig mindkettő változat készül folyamatosan továbbra is. A népszerűséget gyorsan elérték, így nem is volt kérdéses egy esetleges anime adaptáció. A stábot jól összeválogatták, a romantikus és vígjáték animeiről is híres Yoshiaki Iwasaki-ra bízták  a rendezést (többek között Love Hina) és az animációt a szintén sokat bizonyított J.C. Staff ( Ai Yori Aoshi, Exel Saga, Hayate no Gotoku, Love Hina, Toradora, To aru Majutsu no Index, Slayers, Shakugan no Shana és még sok más) készíthette el.

Az ötlet miszerint a legnagyobb mesealakokat berakják  egy teljesen független történetbe, zseniális. Kezdésnek ott van Ryouko és Ringo, ők ketten a Farkas és Piroska. A három kismalactól kezdve a Jancsi és Juliskáig mindenki terítékre kerül aki számít és aki mégsem az majd, a talán elkészülő folytatásban kap majd helyet. Ez a húzás teszi ezt az amúgy egyszerű romantikus vígjátéknak nevezhető sztorit egyedivé. Persze ilyenről már itthon is lehetett olvasni a Grimm manga kapcsán.

A középpontban végig a Ryoushi-Ookami páros szerepel és a főszereplő is Ryouko. A 12 epizód folyamán egyre többet tudhatunk meg róla és a múltjáról, ami nem is olyan vidám. A kívülről erős - és tsundere - lány, legbelül törékeny és gyenge. Eleinte nem akarja beismerni, hogy mások segítségének mennyire örül és hogy törődnek vele.  De ebbe nem megyek bele, mert sok mindent lelőnék vele, a lényeg az hogy nem véletlenül olyan a személyisége amilyen.

A karakterek jó kitaláltak, mindenkinek megvan a maga kis története. Itt van az összes sablonszereplő, akit valaha filmre\anime -re vittek, de mivel ez egyfajta paródia így ez nem zavaró, hanem élvezetes inkább.

Az anime dallamvilága nem kiemelkedő, megfelelően van beleépítve. Az opening a szokásos j-pop palettát színesíti, az ending már sokkal visszafogottabb hangvételű. A szinkronhangok pedig a J. C Staff eddigi munkáihoz hasonlóan most is minőségi. Akiket érdemes kiemelni közülük az, Shizuka Itou (Ookami Ryouko), Kanae Itō (Akai Ringo), Miyu Irino (Morino Ryoushi), Aki Toyosaki (Otohime), Shintaro Asanuma (Urashima Taro), Yui Horie (Alice), Hirofumi Nojima (Liszt - Elnök), Mai Nakahara (Reiko), Junichi Suwabe (Hitsujikai Shiro), Yuko Kaida (Momoko).

A befejezés jó, habár vannak nyitva hagyott kérdések és pont ezért lehet reménykedni egy második szezonban.

MAL : 10 pont

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6816242448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása