Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Dragon Crisis

2011. május 07. - mazur51

 

 

Történet: Kisaragi Ryuji egy 10-es szintű átoktörő, ugyanakkor átlagos középiskolás. Egyik idősebb unokatestvérének Eriko-nak hála a hétköznapi nyugodt életének lőttek. Eriko a Szövetség nevű szervezet egyik Elveszett Ereklye kutatója, amelyek olyan mágikus erejű tárgyak, amit lehet jóra és rosszra is használni, emellett rengeteg pénzt érnek. Ryuji szülei híresnek számítanak ebben a világban és ő maga is közel van a csatlakozáshoz, habár egyelőre nem vágyik rá. Egyik nap Eriko a segítségét kéri és a véletlen úgy hozza, hogy újra találkozik egy sárkánnyal - emberi alakban - akit Rose-nak nevez el. Rose kötődése több mint amit Ryuji elbír, de aztán amikor elrabolják, rájön hogy igazából ő is kedveli és elindul megmenteni.

Kidolgozás: A sorozat Kizaki Kaya light novelje alapján készült, amihez Akata Itsuki csinált illusztrációt és 2007 óta készül folyamatosan. Műfajában inkább school-life, fantasy, akció és vígjáték, csöppnyi romantikával. A karakterek megfelelnek a kötelezőnek, meglepetés nincs. Már az első részekből sejthető, hogy szinte minden fontosabb női szereplő beleszeret majd a főhősbe. A sztori egyszerű mint a faék, csavar vagy kisebb-nagyobb fordulat nélkül. Az Ecchi vonal meg olyan gyengécske, hogy akit ez riasztana el, az nyugodtan belevághat.

Az animációért a Studio DEEN felelt, akiknek azért nagyon sok minőségi munkát köszönhetünk. Az hogy mennyire tértek el a noveltől nem tudom, de a 12 rész alatt nagyon sok ziccert kihagytak, amit akár egy esetleges második évadban bemutathatnak, de ha mégsem így lesz akkor is megnyugtató hepiendes befejezést kapott.

Emellett viszont azt kell mondanom, hogy annyira nem lett jó. A karakterdizájn tetszetős, a rajzolás is szép, a CGI jól beépül, a zene pont megfelel, a hangok is jók, mégis valahogy nem kapott el a hangulat. Ennek lehet oka a sablonos cselekmény, vagy a sokat látott helyzetek újbóli bemutatása, vagy csak az unalomig ismételt "Ryuji szeretlek" rész - amit már sokszor hallottunk igaz más névvel. A humorosnak ható részek közül, csak néhány volt ütős és úgy nézett ki, hogy a Shakugan no Shana sikerét akarták meglovagolni - ami nem meglepő mivel Rose maga Shana volt.

Ezzel nem azt mondom, hogy senkinek nem tetszhet mert ez nem igaz. Minden megvan benne ami egy kis kikapcsolódáshoz kell, de sajnos ennél többet nem tud nyújtani. Más kérdés, hogy nem is muszáj neki. Igazából hogy ha folytatást kap még változik a véleményem, mert ez így túl rövid volt bármiféle érdemleges bemutatására. Maruga és George kapcsolata a széria elején kifejezetten üdítő volt, az sokat javított a megítélésemen.

Kedvenc szereplőm, a félig farkas félig lány Ai volt.

A szinkronszínészek mindent elkövettek amit lehetett és ebbe nem is lehet belekötni.  A főbb hangok : Hiro Shimono (Ryuji), Rie Kugimiya (Rose), Emiri Katou (Saphi), Hiroshi Kamiya (Onyx), Izumi Kitta (Mao), Mayako Nigo (Misaki), Mayumi Sako (Kai), Shingo Tanabe (Masato), Yui Horie (Maruga), Yuka Inokuchi (Ai), Yukana (Eriko), Yuki Matsuoka (Bianca)

Sokkal többet szerettem volna látni még a szülőket, akik néha-néha felbukkantak és mindenki sztárolta őket.

Összesítve:Átlagos minden értelemben. MAL : 6 pont

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5816242442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása