Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Rohanás (Faster)

2011. január 26. - mazur51

 

 

George Tillman Jr. filmje nem lányregény, de nem is ezt vártuk tőle. A rendező akinek a Férfibecsületet is köszönhetjük, végre visszahelyezte Rockot az akciósztárok közé, nem való neki a gyerekfilm és itt tényleg rendesen zúz. A másfél óra alatt volt minden, bosszút kereső testvér, megtért bűnöző, egy bérgyilkos aki legyőzte a yogát, egy drogozó rendőr és egy rakat akció.

Megjegyzem a bérgyilkos figuráját ennyire nem kellett volna bemutatni, nekem kicsit sok volt belőle és a jövőbeli terveiből. Ami nagyon rendben volt, az a villámgyors bosszúhadjárat. Ha semmi más nem lett volna benne, akkor fél óra alatt vége lett volna. Ehhez még jön a dögös verda, amit szerencsére nem tettek tönkre, mint ezekben a filmekben szokás lenne.

A zeneválasztás remek volt, igazi kemény ritmusok és pörgés, ehhez a produkcióhoz méltóan. Ez egy adrenalintól fűtött tesztoszteronbomba, ahol hiába sejted mi fog történni, annyira leköt a hangulata, hogy nem fog érdekelni.

A Casting remek volt. Dwayne Johnson király volt, nem is kell rá több szó. Billy Bob Thornton remek színész, ezt most is megmutatta, de azt a frizurát nem volt könnyű megszokni. Carla Gugino most játszott másodszor egy filmben a Sziklával, habár itt nem is találkoztak. Minimális szereplése ellenére nem volt nehéz megkedvelni  a karakterét. Oliver Jackson-Cohen -t ellenben nem sikerült, ha csak azt csinálta volna ami elvárható, akkor nem lett volna zavaró, az a folyamatos lelkizése. John Cirigliano öreg papaként is eléggé ijesztő tudott lenni. A kezdésnél felbukkant még Tom Berenger, akit jó látni mozifilmben, még ha csak ilyen kicsi szerepben is. És itt volt még Xander Berkeley, aki megint hozta az elvárásokat.

Valamiért elkapott az az érzés, hogy Tarantino-nak nagy hatása volt a direktorunkra, de legalábbis az írókra a Gayton tesókra. Joe és Tony mindketten kipróbálták már magukat ebben a műfajban, habár Tony-nak köszönhetjük az Igazság helyett-et, amiben Val Kilmer az egyik legjobb alakítását nyújtja.

Aki szereti a jó akciófilmeket, az mindenképpen nézze meg és reménykedjünk, hogy a Halálos Iramban 5 -6 után is marad a kaptafánál.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5116242412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása