Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Megaagy (Megamind)

2011. január 23. - mazur51

 

 

Tom McGrath rendező leginkább a Madagaszkár filmek írójaként volt eddig ismert és bár voltak más animációs projektjei, ez kétségkívül tovább segíti a karrierjét.  A Dreamworks Animation nem tud hibázni, a produkcióik erősen megosztják a közönséget, de mindig akad egy réteg amelyik élvezi őket és ezzel tovább ösztönzi a stúdiót.

Személy szerint nekem nem jött be minden alkotásuk, de sok kedvencem van tőlük, a legutóbbi Hogyan neveljük Sárkányunkat és a Kung-fu Panda 2-t is nagyon várom már. De az előzetes véleményemet megcáfolta ez a mozi is, ugyanis eléggé szerethetőre sikeredett. A poénok ütnek, a szövegek jók és a karakterek is. Arról nem is szólva, hogy nagyon jól parodizálja ki, a már unalomig ismert szuperhősfilm kliséket. Gondolok itt például a riporternőre, aki a hős nélkül öt percet sem bírna ki élve és ilyenek.

Érdekes amúgy, hogy az íróknak ez volt az első forgatókönyvük, ezelőtt ilyet nem csináltak, de ahogy mondani szokták nem kell nagy ész egy ilyen megírásához és tényleg egyszerű mint a faék, de ennek ellenére szórakoztató is. Ez nem utolsó sorban a jó színészeknek köszönhető. Mondjuk nekünk nem mond sokat, hogy Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill és Ben Stiller mit mókáznak, hiszen idehaza szinkronnal került bemutatásra, mint megannyi más animációs film. De szerencsére a szinkron parádés és a szövegfordítások is rendben vannak. Erről olyanok gondoskodtak mint Csankó Zoltán, Fekete Ernő Tibor, Kisfalvi Krisztina, Minárovits Péter vagy Fekete Zoltán. Megjegyzem a 10.perc környékén a csapjál bele szöveg, eléggé félrehallható, de ezt a kicsik nem fogják érteni szerencsére.

A zene nagy jó pont a készítők részéről. A betétdalok jól lettek összeválogatva, a végén a Michael Jackson előadásában megszólaló I'm bad, marha jó volt. Egyetlen dolgot furcsálltam, ez pedig a mostanság feltűnő AC\DC mánia, amit újabban sok filmben megfigyelhetünk. Tényleg jó a banda, ez nem kérdés, csak kicsit szüneteltethetnék őket, vagy legalábbis olyan számokat válogathatnának össze, amit csak ritkán hallani. De ez csak szőrszálhasogatás a részemről.

A score-t jegyző Lorne Balfe és Hans Zimmer is mindent megtett a hangulat fokozása érdekében és hát remek zenét csináltak.

Érdemes tenni vele egy próbát, családosoknak kötelező, de másoknak is bejöhet.

Ennyi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4516242410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása