Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

High School of the Dead

2010. november 18. - mazur51

 

 

Történet : Átlagos tanítási napon amikor a diákok a középiskolában ülnek egy ember megpróbál bejutni az iskola falain belülre, elsőre normálisnak tűnik de aztán a tanárok észreveszik rajta, hogy igen fura a mozgása. egyikük ezt annak tudja be, hogy veszélytelen, csak nincs magánál, ezért hogy elijessze kinyúl és a fejét nekihúzza a kerítésnek, pár pillanattal később az ember beleharap a tanár karjába, aki nem sokkal később meghal. De röviddel ezután felkel és ő is megharap egy tanárt, aki szintén hamar életét veszti.

Az egyik diák, Takashi Komuro szemtanúja volt az egésznek és rögtön az osztálytermébe rohan, hogy gyermekkori barátjának szóljon, aki először nem hisz neki, de pár perccel később már az iskolai hangszókon közlik, hogy rendezetten hagyják el az épületet, mert komoly baj van. Ettől persze azonnal kitör a pánik és a tanulók egymást letaposva, lerúgva szaladnak az életükért és hamarosan ők is szembe találják magukat az élőhalottakkal, akiknek a száma percről percre csak növekszik. Rövid idő alatt az iskola mészárszékké alakul át.

Takashi és még néhány túlélő beveszik magukat az egyik terembe, ahol a televízióban hallják a szörnyű hírt, hogy mindenhol ez történik szerte a városban, az országban, a Földön. Miután sikerült valamennyire feldolgozniuk a helyzetet, úgy döntenek hogy először megkeresik a szüleiket, ezért a kis csapat kitör és nekivág életük első legnehezebb napjának.

Megvalósítás : A sorozat alapját Daiske Sato és Shouji Sato mangája szolgáltatta. A manga sajnálatos módon többször megakadt, de ennek ellenére szerencsére a mai napig folytatva van, így adva alapot az esetleges további anime, vagy filmváltozatnak. Mivel a témája erősen korhatárfüggő, így a rajongótábort leginkább a felnőttek teszik ki és ez kisebb közönséget jelent mint más shounen típusú alkotásoknál, de ezt ellensúlyozza a horror mellett helyet foglaló ecchi tartalom.

Igen bármennyire furán hangzik, két zabálás között, vagy épp közben szép szerivel akad felvillanó szoknya, kivillanó testrész és a többi és a többi. De nem kell megijedni ez nem megy a rovására, sőt ettől a komolyság megmarad és a drámai vonal sem hal meg. A drámai hatása igen erős, mert nem csak azzal kell szembesülni az olvasónak, hogy a zombiapokalipszis idején a túlélés majdhogynem lehetetlen feladat, hanem előtérbe kerül az ember természete és kivillantja a foga fehérjét. Kapzsiság, manipuláció, árulás, gyilkosság, azaz mindent a túlélésért a mottó. Ha valaki nem erős, azt hamar maga alá temeti az őrület és sem magát, sem a társait nem tudja majd megvédeni önmagától. Erre a 12 rész alatt bőven találtam példát és a félmeztelen\meztelen testektől eltekintve a legjobb zombis filmeket idézte fel nekem, még a régi élőhalottas időkből, amikor a történet is számított nem csak a látvány, sok utalás volt például Romero munkásságára is.

Az egyetlen, amit sem itt sem más filmben\sorozatban nem tudok megérteni, az hogy miért nem tudják mit kell tenni, miért nem láttak egyetlen hasonló horrorfilmet sem, amiből kiindulhatnának, mindig meglepetésként éri az embereket, hogy a fej az egyetlen sebezhető pont és ilyenek. De ez már régóta így van, úgyhogy el lehet nézni, csak fura.

A sztori erősségét maguk a karakterek adják. Összesen hatan vannak a tényleges főszereplők. Ez persze később változik, és a mangában is sokkal szélesebb a paletta, de tulajdonképpen a történet mozgatórugóját, Takashi, Rei, Saiko, Hirano, Takagi és Shizuka nővér adják. Utóbbinak van egy jó barátja a fegyveres erőknél, akit remélem a jövőben majd gyakrabban lehet látni. A szereplők kidolgozása csillagos ötös, nem csak a főbb karakterek személyisége érdekes, hanem a mellékszerepekben feltűnőknek is, mindenkinek meg van az oka arra, hogy miért viselkedik úgy ahogy és ahogy már mondtam, az igazi természetük is előtérbe kerül.

A hangzás csillagos ötös, minden tisztán és szépen szól. Az effektek nagyon jól meg lettek csinálva. A szinkronstáb mint eddig annyiszor, most is kitett magáért. A legjobb hangok : Junichi Suwabe (Takashi), Marina Inoue (Rei), Eri Kitamura (Takagi), Kishô Taniyama (Shido Koichi), Miyuki Sawashiro (Saeko), Nobuyuki Hiyama (Hirano), Jouji Nakata (Takagi apja), Ayana Taketatsu (Arisu),  Junko Takeuchi (Rika).

Az opening lendületes szám.

A címe : HIGHSCHOOL OF THE DEAD. Előadó : Kisida Kyodan & The Akebosi Rockets

Az ending minden résznél más, egyetlen közös bennük az előadó, mindet Kurosaki Maon énekli.

 Takafumi Wada aláfestő zenéje remekül passzol, sehol nem lóg ki. A nagyzenekari hangzás helyett itt inkább vegyes dallamvilágot vonultat fel. Szinti, elektronikus hangszerelés, némi klasszikusabbal megspékelve. Arról nem beszélve hogy tisztelgett a 28 nappal\28 héttel később mozik előtt azzal, hogy az első rész egyik legdrámaibb jelenetébe berakta. Persze ez a téma némiképp eltér az eredetitől azért.

A grafika nagyon szép, ennek az az oka hogy a Madhouse Studios készítette és ők nem csinálnak fércmunkákat, a képeket átitatja a hangulat ami az animeből árad.

 

És akkor jöjjön a karakterdizájnból, az erotika vonal :

Összesítve : Zombik és nudizmus, mi kellhet még? MAL : 9 pont

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8616242344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazur51 2010.11.18. 19:50:22

Kedvenc karakterem : Saeko

Vash 2010.11.20. 09:15:07

1 vasárnap délután alatt ledaráltam a sorozatot. Tényleg nagyon leköti az embert és ez az ecchi vonal plusz jót tett neki. Érdekes, hogy a posztomhoz szinte én is ugyanezeket a képeket vágtam ki :)

Sohaka(Dark Knight) 2010.11.29. 21:23:03

Én is nekiugrottam. Japánul nézem, francia felirattal, de szinte teljesen értem miről van szó és sokszor felismerem azokat a japán szavakat, mondatokat amiket ismerek. A filmről annyit, hogy tényleg leköti az embert és a sztori is nagyon jó, habár én egy kicsi túlzást érzek benne, amikor közelharcokról van szó és pl: a kardos csaj egy ütéssel repülésnek ereszti a zombikat...Viszont animéről van szó úgyhogy akár el is lehet nézni:D Az echhi jelentek különösen beindítják az ember fantáziáját, ami növeli az anime sikerélményét, úgyhogy szerintem jó, hogy vannak benn ilyen jelenetek.
süti beállítások módosítása