Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Nyan Koi!

2010. október 25. - mazur51

 

 

Történet : Kousaka Jumpei másodéves a középiskolában és allergiás a macskákra, holott rajta kívül, minden ismerőse és családtagja odáig van értük. Egy nap hazafelé sétál és egy üdítős dobozba belerúgva, véletlenül megrongálja a helyi macskaistenség, Neko Jizou szobrát. Ezután átok ül rajta, aminek hatására megérti a macskák beszédét. Ez még nem lenne olyan hatalmas probléma, de ha nem segít 100 macskának egy bizonyos idő előtt, akkor ő maga is azzá válik és az allergiája miatt ebbe bele is halna.

Mindeközben próbál összejönni élete nagy szerelmével, Mizunoval, ami nem nagyon sikerül neki, ráadásul egyre többen lesznek belehabarodva Jumpeibe. Ott van a gyerekkori barát, a "plátói szerelmének" az egyik harmadikos klubtársa és egy pap ikerleánykái, de egy főiskolás postásnővel is sokszor kerül félreérthető szituációkba.

Megvalósítás: Sato Fujiwara mangája 2007 augusztusában indult és rá két évre, azaz 2009-ben már debütált is a 12 részes animesorozat, amit az AIC készített és mint általában, most is minőségi munkát végeztek.  Az utolsó epizód végén be lett harangozva a második évad, ami azért is fontos mert a cselekmény nincs lezárva. Ettől eltekintve a történetvezetés folyamatos, minden rész kapcsolódik a másikhoz és hiába vannak benne a szokásos klisék, mint a nyári fesztivál, lázas főhős otthoni ápolása és gyakori erotikus helyzetekbe keveredő szereplők, egyáltalán nem megy a sorozat rovására, sőt közben még élvezhető is tud maradni.

Ez részben a karaktereknek köszönhető, akiket szintén láthattuk már más címekben, de mindegyiknek megvan a maga bája, ami miatt gyorsan szimpatikussá válik. A másik ami miatt nem lesz átlagos a produkció, az a humor. No nem kell egy Gintama féle viccparádéra számítani, de még így is kellemesen szórakoztató pillanatokban lehet része a nézőnek. Van benne ecchi is, de viszonylag minimális szinten mozog, inkább kedvesen aranyos és nevettetős, mint extrém - (pl. Girls Bravo, Kanokon)

A szereplőkhöz a seiyuuk remekül lettek kiválasztva. Shintaro Asanuma, aki egyre több sikeres animeben tűnik fel, most is brillírozik. Yuka Iguchi (Aka Index) , mint Mizuno, tökéletes volt. Ryoko Shiraishi már veterán a szakmában és Kanako nagyon jól állt neki. A macskák oldaláról a Nyamsas-t megformáló Atsuko Tanaka, a Tama-t alakító Jun Fukuyama, Josephine-ként, Koji Yusa és Noir-ként Yukari Fukui volt jó ötlet. Az ikerlányoknak egy ember szolgáltatott hangot, Haruka Tomatsu. Akit még érdemes megemlítenem, az Yu Kobayashi volt, Nagiként.

A zene, slice of life és school of life elemeket vegyíti a könnyed hangulattal, noha azért van benne komolyabb szimfonikus dallam is. Manabu Miwa és Shigenobu Ookawa még viszonylag kezdőnek számít az animezenék világában, de máris könnyen tudtak alkalmazkodni az elvárásokhoz, hozzák a kötelezőt, ellenben viszont nem nyújtanak semmi, pluszt. Főleg elektronikus hangszerelés jellemzi amúgy.

A Nyan Koi! népszerűségét mutatja az is, hogy eddig minden lányhoz megjelent egy character song CD, plusz egy insert song single is, még az opening és ending lemezeken kívül.

A grafikára egy szavam se lehet, gyönyörű volt az egész, a tájképek, a mozgó és állóképek, a karakterdizájn, szóval úgy az egész ahogy volt.

Összesítve: Minden negatívumával együtt, ami majdnem hogy semmi, egy nagyon élvezhető kis szösszenet. MAL : 9 pont

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6816242334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása