Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Seiken no Blacksmith

2010. augusztus 11. - mazur51

 

 

A múltban nagy háború dúlt, amikor az emberek alkut kötöttek a démonokkal és hatalmas erőre szert téve szörnyetegekként pusztítottak. Ez volt a Démon-Alkuk Háborúja. Évekkel később egy fiatal lovag Cecily Cambell egy független kereskedőváros polgáraként és őreként belekeveredik a démon-alkuk  újjáalakulásába, de rendre megmenti egy fiatalember, a Szent Kard kovácsa,  Luke Ainsworth. Segédjével különleges kardokat képes gyorsan elkészíteni, ami sajnos nem tartós, de kisebb  csatákban jól jön. A hagyományos módszerrel készített kardja, a katana. Ez a kard élesebb és törésállóbb azoknál, amiket a hadsereg használ. Miután Cecilynek eltörik a kardja, arra gondol, hogy a fiú majd csinál neki másikat, de Luke-nak fizetség hiányában esze ágába sincs. Mivel a lány eléggé makacs, egyre többet jár át hozzájuk és akaratlanul is részese lesz az életüknek és titkuknak, miközben egy titokzatos ember azon igyekszik, hogy a legnagyobb gonoszt feltámasztva újra sötétségbe és vérbe borítsa a világot.

Isao Miura történetét Luna illusztrálta egy Light-novel sorozat formájában., 2007-ben. Két évre rá, 2009 márciusában megjelent a mangadapaptáció, melyet Kōtarō Yamada készített és a Monthly Comic Alive -ban publikálta. A light-novel és a manga is változatlanul folytatódik.

Még abban az évben októberben a televizió képernyőkre került a minőségi animációjáról híres Manglobe stúdió tizenkét részes animesorozata, melyet a főként Pokemonos körökben ismert Masamitsu Hidaka rendezett. Luna karaktereit Jun Nakai dolgozta kissé át, a változás nem szembetűnő. Nagy szerencsére, a készítők nem játszották el azt a gyakran bevetett módszert, hogy egy amúgy befejezetlen történetet saját kútfőből befejeznek, így lehet folytatni a későbbiekben legalább.

A főként akció-fantasy bőven merít más műfajokból és nem rest az éppen vidám pillanatot egy perc múlva drámaivá modifikálni. De ez éppúgy fordítva is igaz. Sajnos a történet több helyen kiszámíthatóvá válik, ennek ellenére bőven érik meglepetések a nézőt és a remek dramaturgiának köszönhetően összezavarodni sem fog senki. Hasonló alkotásokkal tele van a padlás, mégis megvan benne az, ami miatt ugyanúgy lehet szórakozni rajta, mint hasonszőrű társain.

Ez főként a karakterek miatt van, megtalálható az összes már ismert típus, ám mégis valahogy hordozzák magukban az újdonság varázsát. A viselkedésük, a személyiségük rendkívül szimpatikussá teszi őket. Példának okáért ott van a főszereplő hölgy, aki képes bárkivel összebarátkozni, akkor is ha az előbb megtámadta. Ez is gyakori jellemvonás az ilyen szereplőknél. Akit a legközelebb tudtam érezni magamhoz, aki valamiért megnyerőbb volt mint a többiek, az Aria. A komor és erőszakos világot, valamint a vidám és gondok nélküli világot megjáró Démon kard, erőteljes és felejthetetlen egyénisége az animenek.

Mivel még egy éves sincs, a minőség ebből adódóan kiváló. Mind a hangok és zene, mind a grafika és ábrázolás terén. A hangok tisztán és élesen szólnak, remekül utánozzák az éppen mutatott események, hatások valódi hangzását.  A zenét Tamiya Terashima szolgáltatja és főként szimfonikus hatású dallamvilággal dolgozik, fülbemászó dallamokkal, amiket főleg fuvola, hegedű, zongora és néhol elektronikus ritmusok kísérnek.

A seiyuu csapat szokás szerint fantasztikus munkát végzett. A főbb szereplők hangjait a következők szólaltatják meg : Nobuhiko Okamoto, Ayumi Fujimura, Megumi Toyoguchi, Aki Toyosaki, Ryotaro Okiayu, Masumi Asano, Hideki Tasaka, Yousuke Akimoto, Tomomichi Nishimura.

Mindent egybevetve egyáltalán nem rossz sorozatról van szó, izgalmas, mulatságos és szórakoztató. Mi kellhet még? MAL 8 pont

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr416242298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SaiyaGin 2010.08.11. 18:27:38

Eleinte nem nagyon tetszett a sorozat, de a végére egész jó lett.
süti beállítások módosítása