Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Solomon Kane

2010. június 04. - mazur51

 

Történet : Solomon Kane a béke embereként visszavonultan él egy kolostorban, ahol az ördög szolgái nem láthatják. Régebben gonosz ember volt, folyamatosan harcolt és ölt, kapzsisága majdnem olyan mértéktelen volt mint gyilkos természete. Emiatt az Ördög kaszása eljön érte, hogy lelkét a pokolra vigye, de nem jár sikerrel. Solomon elmenekül, de a pokol teremtményei vadásznak rá, mivel el van átkozva.  Egy nap elküldik a kolostorból, mert a jövője nem ott van. Összetalálkozik egy kedves családdal akik megmentik, majd befogadják. Úgy dönt egy kis úton elkíséri őket, de egy gonosz varázsló csatlósai megölik a család nagy részét és lányukat elrabolják. Kane megesküszik, hogy ha a lelkébe kerül is megmenti a lányt és így talán megbocsájtást is nyerhet majd.

Kidolgozás : Robert E. Howard azoknak csenghet ismerősen akik látták, vagy olvasták a Conan történeteket , illetve  a Kull a hódítót. Viszonylag korai halála előtt azonban megalkotta a harmadik, ezidáig kevésbé ismert regényhősét Solomon Kane-t, aki az előzőekkel ellentétben egy sokkal összetettebb és bonyolultabb személyiség. A történet erősen a sötét fantasy műfajba sorolható, amiből manapság nem akad túl sok. Michael J. Bassett forgatókönyvíró\rendező a kis költségvetés ellenére trilógiában gondolkodott és bár még kishazánkban be sem mutatták a filmet, a 45 millió dolláros készítési költséget be fogja hozni és ha sikeres lesz akkor talán több pénzből egy még jobb folytatás készülhet, habár a teljesen európai kasszából forgatott film is remek lett.

A stáblista több ismerős nevet is felvonultat, de hiába tartalmaz olyan színészeket mint, Max von Sydow , Pete Postlethwaite, Rachel Hurd-Wood vagy Jason Flemyng, mert az egész filmet James Purefoy viszi el, aki fantasztikusan hozza Kane-t. Nyilván nem volt olyan nehéz végig mogorván nézni és üvöltözni néha, de akkor is a karakterből árad a szelleme azoknak a könyveknek, ami alapján megszületett. Sokan mondták, hogy a Van Hellsing filmnek ilyennek kellett volna lennie, ezzel én is csak egyet érteni tudok.

A harcjelenetek jók lettek, a fegyverek szép számban felvonulnak, vannak itt kardok, bárdok, fejszék, pisztolyok. A lények kinézete sem rossz, csak a Gyűrűk ura után már nehéz újat mutatni a fantasy fanoknak. A lyukban lévő átváltozott telepesek és lakók kimondottan üde látványt nyújtottak a sok bénábbnál bénább smink\jelmeznél amit a hasonszőrű alkotásoknál használni szoktak. A fényképezés és kameramozgás felemás érzéseket keltett bennem, néhol feleslegesen rángatták a képet sajnos, igaz csak elenyésző mennyiségben. Mindent egybevéve Dan Laustsen sötét és nyirkos Angliája tökélesen hozta a középkor brutalitását és nyomorúságát.

Klaus Badelt nem készített monumentális indulót mint a Karib-tenger Kalózainál, de itt is szép számmal csendültek fel a jobbnál jobb számok, amik egy adott jelenetnek csak használtak.

Nem értem sokkal rosszabb filmeket moziba küldenek, ezt meg még nem is reklámozzák, remélem nem DVD-n köt ki mint az Outlander\Kívülálló - ami szintén jó lett. Ha még várni is kell rá, legalább készüljön még el a másik két rész is hozzá, aztán jöhet trilógia boxba is akár, nem fog izgatni, de ha mégis adják a mozik majd, akkor én is be fogok ülni rá.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8216242250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása