Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Vén csontok (Old Dogs)

2010. május 31. - mazur51

 

 

A történet elég egyszerű, a várható fordulatokat és eseményeket tartalmazza, ellenben az élvezhetőségen ronthat az a tény, hogy az előzetesekben a legtöbb poént lelőtték. No ugye nem mindent, szerencsére bőven található benne mulattató pillanat még. Ez egy tipikus családi vígjáték, amiben szokás szerint ott van a boldog befejezés és tanulságokkal is szolgálhat, éppen ezért a célközönség elvárásait maradéktalanul teljesíteni fogja. És ahogy a rendező Walt Becker az előző vígjátékánál - Faterok motoron - láthattuk ez a recept teljes egészében bevált. Ami nem egy nagy kunszt, hiszen amíg a kötelező odaillő elemeket használja nem fog elbukni. Itt jegyezném meg, hogy az előbbi filmnek 2011-re ígérik a folytatását.

A szereplőválogatással kapcsolatban azért személy szerint én furcsának találtam John Travolta -t mint vénséget, túl fiatalos volt ehhez a szerephez. De ezt félretéve remekül játszotta a nőimádó és laza karakterét. Robin Williams jó volt a gyerekekre ártalmas felnőtt és idős apa szerepében. Róla nem is érdemes több szót vesztegetni, vicces volt és kész - és pont olyan szőrös mint volt. Kelly Preston -t imádom az Ikrek óta és sajnos nagyobb szerepekben már nem sokat látni, éppen ezért nagyon örültem neki, bár így sem láthattuk sokat, csak az elején és a vége felé. A két gyerek hozta amit kellett, inkább a karakterkialakítással rontottak a készítők, nem a játékkal. Gondoljunk csak bele, ha a gyerek megtudja, hogy ki az apja  ennyi év után, akkor sem fogja örömködve átölelni, inkább eleinte bizonytalannak, kicsit félénknek kéne lennie, nem? Na mindegy.Ezen kívül a hercegnő\királynő -s játékot kicsit már erőltetettnek éreztem. Viszont nagyon díjaztam, hogy Bernie Mac -at (R.I.P.) még lehetett látni, sokat nem tudott hozzátenni, de a jelenléte önmagában pozitívum volt, hiszen nagyszerű színész és komikus volt. Matt Dillon remek volt a cserkésztábor vezetőjeként, ahogy Justin Long is, igazán kellemes perceket szereztek nekem. Rita Wilson épp annyit töltött a vásznon, hogy az ne zavaró legyen, hanem humoros. Szerencsétlen Seth Green már 36 éves, de még mindíg ő a balek vagy a gyermeteg szereplő és valamiért nem tud kilépni ebből, hiába próbálta már keményebb filmeknél is, folyton visszatér ehhez a figurához, mondjuk ezen lehet nevetni még mindig.

A sok szőrszálhasogatás ellenére azonban gond nélkül kijelenthetem, hogy tetszett a film és aki a hasonló kaliberű alkotásokat szereti, az bátran tegyen vele egy próbát. A gyermekek számára, a lakást veszélytelenítő brigád meg hatalmas volt. Második nézésre már nem hat annyira jónak, így azt kell mondanom egyszer nézős a film, többször nem. A Két kiváló színész elviszi a hátán, de csodát ők sem tehetnek. Amúgy angol hanggal sokkal jobb.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9616242246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása