Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Robin Hood

2010. május 16. - mazur51

 

A történet annyira elüt az eddig megszokottól, hogy annak bármilyen említése is rontaná az élményt. Annyit elmondhatok, hogy ha valaki úgy ül be a filmre, hogy megint nagy rablás-szegényeknek odaadás, Marion megmentése és a birodalom megmentése lesz, az csalódni fog mert ez a legenda megszületéséről szól. Egészen addig a pillanatig mutatja az eseményeket, amíg meg nem születik Robin Hood. Ha viszont vevők vagytok az újdonságra, akkor ez a ti filmetek.

Azonban a rossz reklámozásnak hála az elvárások nem egyeznek azokkal, amiket  a mozi közben látunk. Az előzetesekben a jó öreg Sherwood-i erdő és fosztogatás mutatkozik meg, jó néhány keményebb csatajelenettel, így teljesen más képet ad arról, ami igazában történik majd a két és fél óra alatt.

Ridley Scott egyéni mesélési módja eddig sok rajongót szerzett az alkotásaihoz, itt is ugyanaz a helyzet.

A jó történet amit Brian Helgeland hozott össze már önmagában megállja a helyét. Ezt még emeli a remek színészteljesítmény. Russell Crowe még mindig formában van és még mindig megvan a sajátos kisugárzása.

Cate Blanchett sokkal jobb választás lett mint az eredetileg tervezett Siena Miller. Főként azért mert korban jobban hozzá illik, de a játéka sem utolsó.

Max von Sydow -t jó volt megint látni, ő hozta azt amit eddig is minden filmjében. William Hurt közepes szerepet kapott, de azért sokat lehetett látni és lelkesen mutatta mennyire beleéli magát a történésekbe. Mark Strong sajnos a Sherlock Holmes-hoz hasonlóan most sem tudott olyan igazi fő gonoszként játszani. Számomra eddig a Spíler beli szerepét nem tudta űberelni. Oscar Isaac viszont fantasztikus volt János királyként, annyira szemét volt, hogy tényleg elhitted hogy igazából uralkodó aki istenként tekint magára. Ellenszenves, ugyanakkor magával ragadó volt a játéka. Danny Huston Richárd királya nem tudott annyira kibontakozni, de teljesen más volt az eddig látottaktól. Mark Addy pont jó Tuck barátnak, ellenben nemigen gondolkodott azon hogy bűn más embert bántani, mielőtt harcba indult. Pont úgy viselkedett mint bármelyik ember, aki véget akar vetni a zsarnokságnak, háborúknak. Kevin Durand mint Little John - ezt is akkor tudjuk meg amikor már  fél órája a vásznon volt - nem volt annyira sziporkázó mint eddig és nem is husánggal küzdött. Azért ha készülne második rész - ami nem kéne, mert ez így pont jó volt - jó lenne több szerep neki is. Scott Grimes és Alan Doyle is megérdemelt volna több időt, főleg mivel ők is a kezdetektől Robin mellett voltak. A kisebb szerepekben feltűnő színészek is mindent elkövettek, hogy hitelesnek tűnjenek.

Marc Streitenfeld zenéje lendülettől duzzad egész végig, vannak lassabb részek is persze.

John Mathieson bőszen rángatja a kamerát a csatamezőn, ami mondjuk jót tett a z olyan filmeknek, mint a Sólyom Végveszélyben, vagy a Ryan közlegény megmentése, de itt kifejezetten ronda volt. - De az is lehet, hogy túl közel ültem a vászonhoz és ezért. Ezt leszámítva a többi rendben volt, ha épp nem rángatott a kép, akkor a harcjelenetek is szépek voltak, a maguk mocskos látványával persze. A tábortüzes-sütögetős-romantikus rész pedig egyszerűen gyönyörű, amit több poszterre ki is tettek a moziban, nem véletlenül.

Két dolog zavart. Az egyik az erdőben tanyát vert árvák és  anyjuktól elszökő gyerekek, akik vadorzóként éltek és loptak, hogy élhessenek. A másik Lady Marion, a nagy csatába való csatlakozása, ami teljesen felesleges volt. Az összes negatívumot - ami kábé ennyi - leszámítva egy igazán kellemes két és fél órát ültem végig és nagyon jól szórakoztam.

Elsőre egy kemény Gladiator komolyságú filmnek tűnhet, de a 12-es korhatár besorolás mindent elárul.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7816242244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása