Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Vasember 2

2010. május 02. - mazur51

 

Az első résszel egyetemben ennek az előzetese  is felemás érzést keltett bennem, és akárcsak az első rész, ez is kellemes csalódással szolgált. Sok helyen olvastam, hogy a történet lehetett volna összetettebb is, mert így nem volt sok értelme. Ez azonban csak félig igaz, tudták volna még csiszolni ha akarták volna, de így is az akció nincs túlsúlyban és érdekes dolgokat tudhatunk meg.  A leghiányosabb történet terén a rossz oldal. Ivanról nagyon kevés derül ki és a végén is "félig üres a pohár" érzést hagyhat az emberben. Tony önpusztító életmódja következtében kialakult alkoholizmusa még mindig nem került terítékre.

Ellenben az új karakterek felbukkanásának csak örülni lehet. A Mickey Rourke által alakított Whiplash elsőre fő gonosznak tűnhet, de sokkal inkább ki van dolgozva Justin Hammer, akit viszont zseniálisan játszott Sam Rockwell, csak úgy sugárzik belőle a Tony iránti gyűlölet, habár ezt leplezni próbálja. Gwyneth Paltrow még mindig csodálatos Pepper és most Jon Favreau, a rendezés mellett többet is szerepel, ami a játékát tekintve szintén jó pont. Don Cheadle jó ötlet volt Rhodey szerepére, de igazándiból nem tudott annyira kibontakozni, inkább csak felvezetés volt ahhoz, hogy War Machine-ként harcoljon Iron Man mellett. Samuel L. Jackson is nagyobb szerepet kapott, ami nem meglepő az első rész durván egy perces befejezéséhez viszonyítva és alig várom a Bosszú Angyalai mozifilmet, amiben állítólag akciózni is fog Nick Fury-ként. Clark Gregg most is megnyerő S.H.I.E.L.D. ügynök, akinek van egy két igazán jó beszólása is. Az igazi meglepetés a Fekete Özvegyet játszó Scarlett Johansson volt, aki kételkedett abban, hogy ez nem neki való szerep, az igenis téved és igenis akarok vele egy külön mozifilmet, annyira jó volt. És végül a főszereplő Robert Downey Jr. maga Tony Stark, ehhez nincs mit hozzáfűznöm, adja magát.

A látványra nulla panasz, a technológia pazarul fest, a páncélok gyönyörűek és az effektek nem csak dísznek vannak, ha valami felrobban akkor az úgy is néz ki. Vizuálisan rendkívül erős a film, amire csak hab a tortán az hogy hangzásilag is tökéletes. A moziban 2D-ben néztem és nem hiányzott a 3D-s hatás, annyira szórakoztató volt, hogy nem kellett segítségül hívni a " úristen nekünk jönnek" érzést. Ugyan nem tudom, hogy az IMAX vetítés mennyivel volt jobb, de a film két dimenzióban is bőven élvezhető. Szinkronizáltam néztem meg és nem is csalatkoztam, egyedül Ivan Vanko\Whiplash hangját adó Dörner György volt az aki túlzásba vitte az orosz akcentust és néha nehéz volt kivenni, mit is mondott.

A zene lendületes volt és volt értelme, sokat lehetett hallani, Ramin Djawadi-t felváltotta John Debney és kimondottan jó lett. Mellettük az AC\DC -t lehetett hallgatni, persze más előadók is voltak.

Több cameoval is találkozni a film alatt, Stan Lee szokásához híven itt is feltűnik és Amerika kapitányhoz is lesz utalás, a stáblista utáni befejező jelenetet meg sem említem, ahogy a Hulk és a Vasember után, itt is a képregényrajongóknak elejtett csont volt, amitől csak még jobban várják majd a következő részt, ami 2012-ben fog jönni. Véleményem szerint nagy ötlet, hogy ezeket  a Marvel filmeket végre összekapcsolják, nemsokára jön az Amerika Kapitány, a Thor, a Bosszú Angyalai, a Hangya, és a Marvel univerzum legtöbb szereplőjéről lesz film, speciel engem a Dr. Strange is nagyon érdekel, de lesz Flash, új Superman, Hulk 2 és még ami a csövön kifér, szóval el leszünk látva néznivalóval.

Akinek bejött az első rész, az ne hagyja ki. Méltó folytatás, egy méltón leforgatott első rész alapján.Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6516242240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása