Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Legion (Légió)

2010. március 22. - mazur51

 

 

Történet : Mi történik akkor, ha az Úrnál betelik a pohár és az emberiségbe vetett minden hitét elveszti? Előző alkalommal özönvizet zúdított ránk, ezúttal azonban arkangyalok légióit küldi a Földre, akik megszállva a gyenge akaratú embereket végrehajtják az elrendelt kiirtást.

Mihály, aki tábornok az Ő seregében, úgy dönt hogy szembeszáll az ítélettel, mert még hiszi hogy az emberek változhatnak és amire Neki igazán szüksége van, azt csak ő tudja megadni.

Egy sivatagi étkezdében, egy család arra vár, hogy az autójukat megszereljék . Ide sodorja az útja Kyle Williamst, aki a fiához szeretne eljutni. Itt dolgozik a terhes pincérnő Charlie, a tulaj Bob, a fia Jeep és a szakács Percy. Egy idős asszony téved be, aki kicsit furán kezd viselkedni, majd miután majdnem megöli az egyik vendéget és a plafonra ugrik, sikerül lelőni. De az egészből nem értenek semmit. Se telefon, se rádió, a tv vészhelyzetet hirdet és amikor a sérült vendéget megpróbálják a kórházba vinni, rá kell jönniük hogy itt valami nagyon komoly dolog készül. Ekkor megjelenik egy rendőrségi autóval és egy halom fegyverrel Mihály, hogy megmentse őket, pontosabban Charlie-t, mert az ő gyermeke az utolsó reménye az emberiségnek.

Kidolgozás : Azt hihetnénk, hogy egy apokalipszis eljöveteléről szóló film; amiben angyalok, zombiszerű megszállt emberek, egy nagy rakat fegyver és horrorisztikus elemek vannak; az minden várakozásunkat felülmúlja. Sajnos a csalódás nem pozitív irányba ment. Kezdjük ott, hogy Mihály segíteni jött, de senki nem kérdezi meg, hogy ugyan miért kell halomra ölni a népeket, akik be akarnak jutni a csehóba, csak amikor már egy halom hullát termeltek. Másik, ha az angyalok teljes alakjukban is meg tudnak jelenni, akkor miért jó az, ha megszállják az embereket és mint a birkákat lazán lelövik. Erre mondjuk az lehet a válasz, ha nem így lenne , akkor pár perc alatt mindenkit kinyírnának és akkor nem lenne ilyen hosszú a film. És hasonló nyalánkságok.

A kis költségvetés ellenére egy ilyen kaliberű mozinak, ütősnek kellene lennie látvány terén, ez itt-ott sikerült és némely akciójelenet valóban jó lett, de az olyan elemek, mint a fagyiskocsis emberke, inkább az előzetesben volt ijesztő, mint itt, akárcsak a punk banda a furgonban. John Lindley munkája sokat nem számított, mivel főleg sötétben dolgoztak, és ahol mégis, ott már befigyelt a számítógépes technika. Ellenben plusz pont jár a kissrácért. A hangra viszont nulla a panasz, a légkört sikeresen megteremtette és néhol ijesztgetésnek is jó volt. A zene megadja a hangulatot, John Frizzell annyit hozott ki az egészből, amennyit lehetett, ez így volt jó.

Scott Stewart második rendezése és írása volt a film, remélem a harmadik jobban össze fog jönni neki, már csak azért is mert a Priest lesz az.

A szereplőválogatás jó volt, csak a karakterekről lerí, hogy ki marad életben és ki hal meg, de még ha nem is látszik a történet kiszámíthatósága miatt sejteni lehet. Adrianne Palicki hozta a neki osztott szerepet, el lehetett hinni neki, hogy nem akarja a gyereket, majd bizonytalan és végül magabiztos lesz.  Csóri Charles S. Dutton a horrorfilmekben többnyire elhalálozik, így itt még drukkolni sem volt érdemes érte, mert tudtad mi jön. Dennis Quaid hűvös nyugalommal, majd később idegességgel és önostorozással múlatja az időt, de azért van egy jó beszólása neki is. Tyrese Gibson - akivel már korábban is játszott együtt - viselkedése kiszámítható, és vicces hogy milyen hamar legyűri a "mai napig nem lőttem fegyverrel és az elsőnél még remegtem is" hangulatát. Lucas Black annyira hiteltelen, hogy az már fáj, folyton kétségek gyötrik és gyávasága a film végére úgy elillan, mintha ott sem lett volna. Jeanette Miller , aki a nagyi volt, jól nyomta az alatt a rövid idő alatt, míg át nem változott. Jon Tenney, áldozatnak volt ott, le sem tagadhatná, a feleségét játszó Willa Holland hozta a hisztis anyukát, nem volt gond vele. Kate Walsh a lányuk, a nem törődöm tinédzserből, a végére egy érett felnőtt nő személyiségét veszi fel. Kevin Durand jó volt, egyfelől mivel általában rossz fiús szerepeket kap, jó volt más szemszögben látni, másfelől kiderült hogy színészkedni is tud, valamint meglepően jól sír. A végére hagytam az ultraszuperhipergigamega hőst, a Mihályt játszó Paul Bettany-t , aki megmutatta, milyen komolyan is tud nézni, voltak neki is jó pillanatai - egyébként a Priest-ben harcos pap lesz, ugyanilyen arckifejezéssel és ott is tombolni fog.

Általában majdnem minden filmben meglátom a jót, ebben is vannak pozitív pillanatok, de összességében azt kell mondanom, egy sokkal de sokkal jobb filmet vártam és nem csak én.  Volt benne lehetőség, de nem jött össze. Egyszer érdemes megnézni, a szombat esti tvműsorok helyett, de többet nem ér, ami már a színészeket nézve is kár, mert nem kedvencem van köztük.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8516242220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dagenham 2010.05.01. 14:29:18

Teljesen jól szórakoztam, amíg a nagyiból elő nem bújt a kisördög :), jó volt a felvezetés, utána ezt úgy hazavágták, hogy ritkán látni ilyet. Még Gábriel alakjában lett volna fantázia, ha nem kapkodják el a harmadik felvonást.
süti beállítások módosítása