Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Up - Fel

2009. október 18. - mazur51

 

2009_up_020

A Disney Pixar párosítás eleddig sok sikeres CGI filmmel büszkélkedhet, volt amit a kicsik, volt amit a nagyobbak és volt amit mindkettő élvezhetett. Ez a történet is az utóbbi kategóriába tehető.

Az előzetes információk és kiadott trailer alapján, azonban ezt nem egyedül teszi, hanem egy Russel nevű kiscserkész is "véletlenül" elkíséri. A másik két útitársáról nem is szólva, de őket majd később ismerjük meg. Ami nem tetszett az az, hogy bár eddig is megszokhattuk, hogy az előzetes némely jelenete a filmben nem szerepel, mégis zavaró volt számomra, hogy az egyik legaranyosabb és vicces mozdulat - vagyis a viszlát fiúk bleeeeee - kimaradt. De sebaj ez legyen a legnagyobb gondunk.

A történet több kort is átölel, először ott van Carl élete mielőtt megöregedett és elvesztette  a feleségét, itt az előzetesektől eltérően ahol is csak egy mogorva öregembert mutattak, feltárul igazi személyisége, vagyis egy szerethető kedves bácsi. Aztán itt van az az idő amikor élete utazására készül és hatalmas kalandokba keveredik. Vicces, hogy szegény egész életében felfedező akart lenni, de csak élete vége felé lehet az. Vicces és egyben aranyos és megkapó is.

A hangulatra panasz nem lehet, mert ez nem egy Jégkorszak, hogy egyik poén érje a másikat, itt van bőven mondanivaló és a kicsiket is megtanítja az életre és hogy annak része a halál. De persze így is jószerével akad humoros jelenet, ahogy az akció sem marad el és vénségére Carl igazi akcióhős lesz a film végére, nem kis igénybevételnek kitéve rozoga testét, ami fokozatosan alkalmazkodik azokhoz. Ez annyit tesz, hogy az elején még bottal jár, a végén meg levegőben lógó létrákat mászik meg, ennyit tesz az adrenalin - rendkívül vicces amikor két öreg harcol egymással. Izgalom, nevetés, megható pillanatok minden van amitől szórakoztató tud lenni egy film, vagy esetünkben egy rajzfilm\CGI.

Éppen ezért a kinézet az csillagos ötös minden szempontból. A békés városi látkép, a nyugodt felhők felett szálló házikó, a goromba öregember, a különleges környezet ami Paradise Falls-nál található és a vihar ábrázolása, egyszerűen fantasztikus.

UPUPUP2009_up_0142009_up_0192009_up_015

A hang szintén csillagos ötös, a moziban remekül kijöttek a hangok. Sajnos nem tudtam 3D-ben megnézni, de így is király volt.

 A zene már a trailerekből is átjön, hogy milyen lesz. Nos kalandfilmbe illően pörgős, élettörténethez hűen szép és lassú, és vígjátékhoz mérten lendületes, egyszóval tökéletes. Michael Giacchino keze már több Pixar munkában is benne volt, nem beszélve a több más műfajban szerzett érdemeiről, így remek választásnak bizonyult.

A színészek hangját akik a szereplőket játszották sajnos a magyar szinkron miatt nem hallhattuk, pedig illusztris nevek gyűltek össze. Christopher Plummer, Edward Asner, Bob Peterson, Delroy Lindo, Jordan Nagai és a többi és a többi - érdekes egy animációs filmben sokkal többször szerepelnek együtt nagy nevek mint a mozifilmekben. De a szinkron nem panaszkodhat hiszen kiváló munkát végeztek, mint minden Pixar, Disney film esetében.

Remek szórakozás az egész családnak, a fiataloktól az idősekig.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr3916242188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása